• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Predstavljene mogućnosti ulaganja u poslovne zone u Lipovljanima

Tročlano izaslanstvo KOTRA-e, Agencije za promicanje ulaganja u trgovinu pri Veleposlanstvu Republike Koreje u Zagrebu boravilo je u petak, 26. veljače u Lipovljanima. Dočekali su ih članovi općinskog čelništva, prije svega Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, a cilj susreta bilo je predstavljanje mogućnosti ulaganja u poslovne zone Blatnjaču i Hatnjak u Lipovljanima.
Nakon dolaska u općinsku vijećnicu i upoznavanja, članovima korejskog izaslanstva Kwang Hee Chae, direktoru hrvatskog ureda, Ji-Teak Lee (Matt), voditelju hrvatskog ureda i Miranu Šimuniću, istraživaču tržišta, predstavljena je Općina Lipovljani. Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani posebno je naglasio zemljopisni i prometni položaj općine Lipovljani, stalna ulaganja u razvoj općine Lipovljani i multikulturalnost Lipovljana otvorenih za suradnju sa svima.
Uz predstavljanje općine Lipovljani, korejskom izaslanstvu prikazana su i dva promotivna filma o mogućnostima ulaganja u poslovne zone Blatnjaču i Hatnjak u Lipovljanima. Predstavnike trgovačkog odjela zanimala su i pravne, te financijske mogućnosti ulaganja u poslovne zone u Lipovljanima.
U razgovor i prezentaciju zona gostima, uključili su se i suradnici Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani. O poslovnim zonama govorili su Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine i Danijela Matejaš, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lipovljani, te konzultant Vlado Orešković. Odgovarali su na sve upite članova korejskog izaslanstva, nakon čega su i obiđene poslovne zone.
Prilikom obilaska poslovnih zona Blatnjače i Hatnjaka, članovima korejskog poslovnog centra u Zagrebu pri korejskom Veleposlanstvu, pokazan je i stupanj komunalne opremljenosti poslovnih zona, te mogućnosti željezničkog i cestovnog transporta. Kako bi mogli pokazati veličinu i smještaj poslovnih zona, članovi korejskog izaslanstva i sami su, dronom, snimili poslovne zone.
Na kraju posjeta Općini Lipovljani, članovi korejskog izaslanstva iskazali su svoje zadovoljstvo viđenim. Izmijenjeni su prigodni, prezentacijski darovi, a najavljena je mogućnost ponovnog dolaska u obilazak poslovnih zona s potencijalnim investitorom.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content