• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ČLANOVI UDRUGE UMIROVLJENIKA OPĆINE LIPOVLJANI VRLO SU AKTIVNI TIJEKOM ČITAVE GODINE

Na ovogodišnjoj Skupštini Udruge umirovljenika općine Lipovljani bilo je prisutno 110 od ukupno 120 članova udruge. Velika prisutnost i aktivnost članova, na svim programima udruge, očituje se i tijekom čitave godine, posebno na sportskim susretima i izletima umirovljenika.

         Najprije je zbor članova Umirovljenika zapjevao, a potom je redovnu godišnju Skupštinu, u subotu, 9. veljače, otvorila Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika općine Lipovljani. Nakon što je pozdravila goste, izabrano je voditeljstvo Skupštine, u kojem su bili, uz Maricu Horvat još Stjepan Jug i Jasna Željem. Potom je i pročitala izvješće o radu Udruge umirovljenika u prošloj godini.

         Lipovljanski umirovljenici sudjelovali su lani na nekoliko sportskih susreta, uglavnom na području Sisačko-moslavačke županije, proslavili su Valentinovo, maškare, dočekali Novu godinu, odlazili na prigodne jednodnevne izlete u Daruvar, Mariju Bistricu, Topusko i Adamovac. U Lipovljanima su postavili pisanicu za Uskrs, u parku, sudjelovali u obilježavanju Dana općine, ‘Lipovljanskih susreta’ i Božića… Svaki tjedan sastaju se na svojim aktivnostima u okviru udruge, a planiraju i nove sadržaju druženja.

         U protekloj godini ostvarili su gotovo 20 tisuća prihoda, od čega ukupno 8 tisuća kuna iz proračuna općine Lipovljani. Za ostvarenje programa utrošili su 16.600 kuna, a za ovu godinu planiraju financijsko poslovanje u iznosu od 19.700 kuna.

         Na Skupštini su usvojena izvješća, bez rasprave, a manja rasprava se otvorila o izmjenama Statuta Udruge umirovljenika. No nakon objašnjenja, izmjene su usvojene jednoglasno, što bi trebalo olakšati budući rad u Udruzi umirovljenika općine Lipovljani.

         Rad umirovljenika općine, na Skupštini, je pohvalio Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Zahvalio im je i što se uključuju u druge programe općine Lipovljani, te što uspješno predstavljaju općinu Lipovljani u sportskim i ostalim natjecanjima na području naše županije. Rad udruge pohvalili su i gosti iz jednakih udruga iz Kutine.

U okviru udruge umirovljenika djeluje i glazbeni sastav, koji je za prisutne članove priredio plesnu večer. Iznenađenje večeri bile su i prve maškare, koje su također zaplesale sa umirovljenicima, nakon održane ovogodišnje Skupštine Udruge umirovljenika općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content