• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ČLANOVI MJESNOG ODBORA LIPOVLJANI IZNIJELI PRIJEDLOGE PLANA ZA 2016. GODINU

Uređivanje mjesnog groblja u Lipovljanima, započeto ove jeseni, nastavit će se i iduće godine. Članovi Vijeća mjesnog odbora Lipovljani, na sjednici održanoj u četvrtak, 15. listopada, prihvatili su prijedlog da se iduće godine nastavi uređenje groblja, ali više na  uređivanju prostora u i oko mrtvačnice.

Osim uređenja groblja, što žele dogovoriti s komunalnim poduzećem ‘Lipkom servisi’ koji imaju koncesiju na groblje, članovi lipovljanskog mjesnog odbora željeli bi da se popravi, odnosno proširi i cesta koja od centra vodi prema groblju jer je preuska i već oštećena. To je inače jedna od novije uređivanih prometnica u mjestu, ali prije 8 godina nije napravljena prema projektu pa stvara stalne prometne poteškoće pri masovnijem odlasku prema groblju.

Članovi mjesnog odbora Lipovljani željeli bi da se iduće godine riješi i pitanje ulaza i stepeništa u poštu, uz rješavanje problema dolaska u poštu invalidnih osoba. U plan za iduću godinu predložili su i završetak uređenja okoliša i parkirališta kod zdravstvene ambulante,  te češće održavanje javne rasvjete, odnosno izmjenu pregorjelih sijalica. Predloženo je da u plan za iduću godinu uđe izgradnja nogostupa prema Novoj Subockoj, ali i ugrađivanje klime u kuhinju Društvenog doma. Od ‘Lipkom servisa’ traže da u idućoj godini češće odvoze prikupljen otpad sa ‘zelenih otoka’, te da redovito čiste zapuštene okućnice. Od ‘Hrvatskih šuma’ i drvne industrije tražit će da upozore vozače na nečistoću koju stvaraju po cestama, a koja ugrožava i promet. Predlažu i da građani dobiju sandučić u koji će moći pismeno i anonimno iznijeti svoje primjedbe ili mišljenje.

To su glavni prijedlozi članova Vijeća mjesnog odbora od kojih će se, u suradnji s drugima, pripremiti Plan mjesnog odbora Lipovljani za 2016. godinu. Članovi bi željeli da se što prije riješe uočeni problemi ili iznijeti prijedlozi, no sve će ovisiti o visini novčanih sredstava općinskog Proračuna i ‘Lipkom servisa’.

Na održanoj sjednici članovi su pohvalili radove koji se izvode  na groblju u Lipovljanima, te pomoć koju u izvođenju radova pružaju zaposlenici tzv. ‘javnih radova’. Prigovorili su slaboj brizi oko pražnjenja ‘zelenih otoka’, a zanimalo ih je i kako napreduje sanacija poljskih putova na području Lipovljana.

Upitima i komentarima o raznim potrebama u Lipovljanima, završila je sjednica Vijeća mjesnog odbora Lipovljani, na kojoj je u jednom malom djelu sudjelovao i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, te Nikola Horvat, komunalni redar Općine Lipovljani. Oni su odgovarali na pitanja članova mjesnog odbora, o pokrenutim komunalnim radovima i potrebama, a zauzvrat očekuju jasan plan potreba u 2016. godini u Lipovljanima, kako bi se financiranje najvećih investicija osiguralo u Proračunu općine Lipovljani za iduću godinu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content