• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ČLANOVI LIKOVNE GRUPE ‘SLIKARI OPĆINE LIPOVLJANI’ NA PRIJEMU KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani priredio je prijem za članove likovne grupe ‘Slikari općine Lipovljani ‘ – SOL, koji je održan u vijećnici općine Lipovljani, u ponedjeljak, 27. ožujka. Uz članice likovne grupe SOL na prijemu su bili i članovi srodnog DLAN-a iz Novske, čijih je nekoliko članova istodobno u članstvu likovne grupe SOL.

                Zdenka Kokolek, predsjednica ‘Slikara općine Lipovljani’ izvijestila je načelnika općine Lipovljani, o aktivnostima koje su u proteklih šest mjeseci provodili članovi grupe SOL, redovito održavajući likovne radionice za svoje članove u Kraljevoj Velikoj, nastupajući na nekoliko kolonija čime su promovirali svoju likovnu grupu i općinu Lipovljani, te priređujući samostalne izložbe, poput nedavne u Novskoj, na 8. ožujka, međunarodni Dan žena, kada su, simbolično, ženama svijeta izložili 50-tak svojih likovnih radova na temu cvijeća.

                Vrlo bogat i uspješan rad članova SOL-a, tijekom prijema, pohvalio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, koji se ujedno i ispričao što zbog drugih obveza nije mogao biti prisutan na svim likovnim događajima koje su pripremali SOL-ovci. Općina Lipovljani do sada je podržavala vrijedan i specifičan rad likovnih amatera jer je to i zadatak svake jedinice lokalne samouprave. Podržavajući rad svojih stanovnika, podržavaju se njihovi interesi i talenti, kojima se obogaćuje društveni život i sredina u kojoj djeluju.

Čestitao je, načelnik Mario Ribar, SOL-ovcima i na odlično organiziranoj likovnoj koloniji ‘Listopadske boje Lipovljana’, što je održana na Opekama i u suradnji sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Zaželio im je i dalje puno inspiracije, lijepo nacrtana platna i crteže inspirirane posebno s tradicijskim vrijednostima i prirodnim ljepotama lipovljanskog kraja, te uključivanje i drugih u njihovu likovnu grupu, posebno mladih talenata, koji s ljubavlju vješto barataju kistom i bojama.

                Zdenka Kokolek izvijestila je načelnika Općine Lipovljani da se, zbog dovoljnog broja članova, priprema osnivanje i registriranje samostalne udruge likovnih amatera, što će se realizirati tijekom ove godine, a sjedište nove udruge i dalje će biti Lipovljani.

Kao zahvalu za odličnu, zajedničku suradnju, u ime likovne grupe SOL, Zdenka Kokolek darivala je jednu svoju sliku Mariu Ribaru, načelniku općine Lipovljani, a on je prigodnim poklonima Turističke zajednice općine Lipovljani darivao sve prisutne članove SOL-a i DLAN-a, koji su bili prisutni na prijemu, uz uvjerenje da će likovna grupa i Općina Lipovljani i nadalje izvrsno surađivati.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content