• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ČEŠKA BESEDA OPĆINE LIPOVLJANI NASTUPILA NA ‘SPJEVANKAMA’ U MEĐURIĆU

Češka beseda općine Lipovljani sudjelovala je na ovogodišnjim ‘Spjevankama’ u Međuriču, odnosno Smotri čeških zborova u pri Češkim besedama.  U subotu, 27. listopada, zajedno s još 11 Čeških beseda iz središnjeg dijela Hrvatske, u Međuriću je nastupila pjevačka skupina ‘Lepeze’.

                Prema dogovoru u Savezu Čeha, svi zborovi izvode do tri pjesme. Članice pjevačke skupine Češke besede općine Lipovljani, praćene članovima glazbene sekcije, otpjevale su dvije češke pjesme, i za to zasluženo dobile veliki pljesak gledatelja Češkog doma u Međuriću.

                Članice pjevačke skupine godinama uspješno nastupaju na ‘spjevankama’, revijalnoj smotri pjevačkih skupina Čeških beseda iz cijele Hrvatske. Ove godine, na ”slavlje češke pjesme”, vodio ih je Marijan Kadliček, predsjednik Češke besede općine Lipovljani, a zajednički nastup pjevačke i glazbene skupine uvježban je pod ravnanjem prof. Franje Rodića.

                Zbog dobrog nastupa pjevački zbor ‘Lepeze’ i voditelj Franjo Rodić, na kraju smotre dobili su priznanje. Uručio im ga je Juraj Bahnik, dopredsjednik Saveza Čeha Hrvatske. Krajanské zpěvánky u Mezuraču, završile su zajedničkim druženjem u međuričkom Češkom domu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content