• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Blagdan Svih svetih uz molitve, cvijeće i svijeće

Blagdan Svih svetih i Dušni dan, i ove godine obilježeni su svetom misom za sve preminule, u župnoj crkvi u Lipovljanima, nakon čega je položeno cvijeće i upaljene svijeće na mjesnom groblju u Lipovljanima. Sjećanju na sve umrle, u ponedjeljak, 1. studenog pridružili su se mnogobrojni žitelji, koji su obilazili grobove svojih najmilijih.

        U čast Svih svetih služeno je podnevno misno slavlje u župnoj crkvi sv. Josipa u Lipovljanima. Sve prisutne vjernike, lipovljanski župnik Tomislav Pavlović pozvao je da nakon mise odu do groblja, da se zajednički pomole za preminule i da se za njih upale svijeće.

        Na mjesnom groblju u Lipovljanima, kod Velikog križa podignutog za sve poginule i preminule u borbi za Hrvatsku, izaslanstva Općine Lipovljani i Udruge ratnih veterana općine Lipovljani, položili su cvijeće i upalili svijeće. Izaslanstva su vodili Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća i Željko Pogačić, predsjednik veteranske udruge. Općinski vijećnici i predstavnici udruga građana, također su zapalili svijeće, a zajedničku molitvu za sve umrle vodio je župnik Tomislav Pavlović.

        Svijeće su upaljene i zajedničke molitve izmoljene su i kod spomenika nevinim žrtvama fašizma, čiji se život nasilno ugasio u jasenovačkom koncentracijskom logoru, te kod grobova preminulih župnika lipovljanske rimokatoličke župe.

        Izaslanstvo Općine Lipovljani, kojeg je vodio Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća, upalili su svijeće i kod preminulih dužnosnika Općine Lipovljani, Marijana Jurana, Anke Doležal i Miroslava Horvata.

Damir SMETKO 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content