• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Po 10. puta održani sportski susreti uz Dan hrvatskih branitelja općine Lipovljani

Po 10. puta, u nedjelju 13. listopada održano je obilježavanje Dana hrvatskih branitelja općine Lipovljani. Kao i dosadašnjih godina održano je misno slavlje u župnoj crkvi sv. Josipa, položeni su vijenci, upaljene su svijeća te je izmoljena zajednička molitva na mjesnom groblju kod velikog domoljubnog križa. Potom su u centru Lipovljana održani tradicionalni sportski susreti ratnih veterana, zajedničko jednodnevno druženje, ručak i podjela osvojenih pehara.

Misno slavlje u župnoj crkvi i zajedničku molitvu na mjesnom groblju vodio je župnik Tomislav Pavlović. Svi prisutni članovi ogranaka udruge ratnih veterana domovinskog rata upalili su svijeće i položili cvijeće za poginule i stradale branitelje, te se zajednički pomolili.

Na igralištu u centru Lipovljana, Dan hrvatskih branitelja općine Lipovljani, obilježen je sportskim susretima ratnih veterana. Pristigli ratni veterani, od Karlovca do Privlake i Kneževih Vinograda, postrojili su se na igralištu, nakon kojeg je održano svečano otvorenje sportskih susreta. Sve su ih srdačno pozdravili Melita Mihalić i Željko Pogačić, u ime domaćina, ratnih veterana općine Lipovljani. Potom ih je pozdravio, zahvalio na dolasku i zaželio da sportski susreti budu trajni spomen na Domovinski rat i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Sportske susrete otvorio je Stjepan Hrastnik, predsjednik UDVDR, podružnice Sisačko moslavačke županije.

Pristigle ekipe vukle su konop, boćale na obnovljenom boćalištu, igrale pikado, kartale belot i gađale ozaljsku alku. Tri najbolje ekipe u svakom natjecanju nagrađene su peharima. U boćanju pobijedila je domaća ekipa iz Lipovljana, 2. mjesto osvojila je ekipa iz Drenčine, a 3. mjesto ekipa iz Karlovca. Najbolja ekipa u gađanju pikada bila je iz Popovače, 2. mjesto osvojila je ekipa Ozalj -Žakanje, a 3. mjesto osvojili je ekipa općine Križ.

U gađanju ozaljske alke pobijedila je ekipa iz Lipovljana, 2. mjesto osvojila je ekipa udruge općine Križ, a 3. mjesto osvojila je ekipa iz Popovače. Među najbrojnijim ekipama, koje su igrale belot, pobijedila je ekipa iz Drenčine, 2. mjesto osvojila je ekipa iz Ozalja-Žakanje, a 3. mjesto ekipa iz Privlake.

U najatraktivnijem sportskom susretu, potezanju užeta, najbolji su bili konopaši iz Privlake. U finalu su pobijedili ekipu ”Suljoša” iz Kneževih Vinograda, a 3. mjesto osvojila je ekipa iz Lipovljana. Svima njima podijeljeni su pehari UDVDR-a Ogranak Lipovljani.

Za sve pristigle sportaše, ratne veterane organiziran je zajednički ručak u Društvenom domu. Deseto po redu obilježavanje 13. listopada – Dana hrvatskih branitelja općine Lipovljani završilo je zajedničkim druženjem uz ples i glazbu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Svečano obilježen Dan policije

Kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima podignutog uz Postaju granične policije Novska s Ispostavom Jasenovac, u petak, 27. rujna održana je

Skip to content