• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Popularni “Spačeki” svratili u centar Lipovljana

Od petka, 20. rujna, do nedjelje, 22. rujna, po peti puta organizirana je međunarodna manifestacija ”2cv Three Rivers Raid 2024.”. To je u biti bila, ekipna avanturističko-turistička vožnja Spačekima, a odvijala se na području Sisačko-moslavačke županije, uz njezine tri rijeke: Savu, Pakru i Lonju. Drugog dana manifestacije, karavana spačeka posjetila je i centar Lipovljana.

Organizator ovog ”haranja” popularnim Spačekima, po i oko Lonjskog polja, Hrvatski je ”2cv Citroёn klub” koji djeluje od 1998. godine na području cijele Hrvatske i okuplja prvenstveno vozače popularnih 2cv spačeka. Glavni organizator u ime Kluba bio je Goran Skrbin, a karavana Spačeka, koja se do sada organizirala svake 2 godine, ove godine brojila je 45 vozila s nešto više od 100 članova.

 ”2cv Three Rivers Raid 2024.” započeo je okupljanjem svih sudionika kod Starog Grada u Sisku. Prvi dan putovalo se do Popovače. Drugog dana karavana je nastavljena do Plesma, Krapja i Drenovog Boka, gdje je bila specijalni gost manifestacije Dana europske baštine u Krapju. Sudionici ove karavane, osim vožnjom po cestama, imali su priliku voziti se brodom i solarnim čamcima po Savi i Strugu. Nakon povratka iz Krapja, sudionici karavane posjetili su i Lipovljane, i upoznali se s njihovom multikulturalnošću.

Vlasnici i sudionici karavane Spačeka, svoje su šarene limene ljubimce parkirali na rukometnom igralištu u centru Lipovljana. Dočekala ih je Marijana Musij, direktorica Turističke zajednice općine Lipovljani, koja ih je pozdravila i koja im je pokazala Spomen sobu Josipa Kozarca, govorila o Lipovljanima i njihovoj povijesti, te o manifestaciji nacionalnih manjina ”Lipovljanski susreti”.

Više od sat vremena, članovi međunarodne karavane Spačeka, razgledali su spomen sobu, odmarali se u lipovljanskkom parku i krijepili u slastičarnici ”Korzo”. Nakon toga su nastavili put do Pakre u Piljenicama i na Ranch ZZ u Piljenicama. Drugi dan svog ”haranja” sudionici karavane završili su obilaskom Vinarije Trdenić u Popovači. Smotrom 2cv vozila u centu Popovače, trećeg dana završila je ova karavana popularnih Spačeka, poslije koje su se sudionici uputili svojim domovima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content