• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Nakon Danske, mladi robotičari putuju na natjecanje u Italiju

Seniorska i juniorska ekipa Kluba tehničke kulture Lipovljani, 24. rujna putuje u Bresciu, u Italiji, na World robot Olympiadu, gdje će, među više od 200 ekipa iz 47 zemalja svijeta, pokazati svoje znanje i umijeće sastavljanja robota, a nakon toga i upravljanja robotom, u rješavanju postavljenih zadataka. Ususret odlasku u Italiju, cjelokupnu ekipu KTK Lipovljani, primio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, sa suradnicima.

U općinskoj vijećnici, Nikola Horvat, općinski načelnik, zajedno s Tomislavom Lukšićem, predsjednikom Općinskog vijeća i Marijanom Musij, direktoricom Turističke zajednice OL, priredio je prijem za mlade robotičare i informatičare Kluba tehničke kulture Lipovljani. Na prijemu je svima njima čestitao na ostvarenom uspjehu na državnom natjecanju, kojim su se plasirali na World robot Olympiadu u Italiji, a zaželio im je i ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha s olimpijade u Danskoj.

Općina Lipovljani financijski podupire rad mladih informatičara i robotičara, a tako će biti i ubuduće, dok Klub bude imao interesa djelovati. Prošle godine, već u prvoj godini organiziranog rada, članovi Kluba tehničke kulture Lipovljani, ostvarili su izuzetne rezultate na natjecanju u Danskoj, koje nitko nije očekivao. Ove godine na olimpijadu u Bresciu idu dvije ekipe, čiji mentori vjeruju u odlične rezultate.

U seniorskoj kategorija nastupit će: Lucija Jancetić i Filip Beljan. U juniorskoj kategorija nastupit će: Josip Biro, Borna Kos i Mia Beljan. Njihovi mentori su: Ivana Grabar, Ivan Biro i Krešimir Dalenjak. O putu u Italiju, o natjecanju i očekivanjima, općinskog načelnika izvjestili su mentori KTK Lipovljani. Među ostalim, Krešimir Dalenjak je naglasio:

– World robot Olympiad je robotičko natjecanje za djecu i mlade od 7 – 18 godina. Ove godine europska završnica je u Italiji, u gradu Brescia, od 25. do 28. rujna. Više od 200 ekipa iz 47 zemalja Europe, ali i svijeta, sudjeluje na ovom natjecanju. Cilj natjecanja je, da u određenom vremenu, ekipa isprogramira Lego robota, s kojim treba odraditi zadatke na stazi. Mi očekujemo dobre rezultate.

Cjelokupna ekipa darovana je prigodnim majicama i velikom podrškom za uspješno natjecanje. Mladi robotičari raduju se putu u Italiju, ali i samom natjecanju. A na iduće proljeće, dio državnom natjecanja, planira se održati i u Lipovljanima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Popularni “Spačeki” svratili u centar Lipovljana

Od petka, 20. rujna, do nedjelje, 22. rujna, po peti puta organizirana je međunarodna manifestacija ”2cv Three Rivers Raid 2024.”. To je u biti bila, ekipna avanturističko-turistička vožnja Spačekima, a odvijala se na području Sisačko-moslavačke županije, uz njezine tri rijeke: Savu, Pakru i Lonju. Drugog dana manifestacije, karavana spačeka posjetila je i centar Lipovljana.

Skip to content