• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U prvi razred osnovne škole na području općine Lipovljani krenulo 26 učenika

Školska godina 2024./25. započela je u ponedjeljak, 9. rujna. U lipovljanskoj Osnovnoj školi Josipa Kozarca, u školu je krenulo 295 učenika, što je 25 manje nego prošle školske godine.

Učenike prvog razreda u matičnoj i područnim školama OŠ Josipa Kozarca, u srijedu, 11. rujna obišao je i načelnik općine Nikola Horvat, u pratnji ravnateljice škole Mirjane Faltis. U 1. razred Osnovne škole krenulo je ukupno 33 učenika, od toga 26 na području općine Lipovljani.

Načelnik općine Nikola Horvat najprije je posjetio matičnu školu i prvašiće kojima je to bio tek treći dan u školi. U Lipovljanima u 1. razred krenulo je ukupno 24 učenika, a uči ih učiteljica Ivana Ptičar. Popričao je s prvašićima, a mnogi od njih, rekli su da ga znaju, i da bi u budućnosti i oni htjeli biti načelnici. Neki bi htjeli biti i ravnatelji škola. U veselom okružju, načelnik ih je darivao slatkišima.

Područnoj školi Kraljeva Velika, ove godine nema učenika koji kreću u prvi razred. Sada su u školi samo troje učenika s učiteljicom Tomislavom Franjić. Svi su se smjestili u prvom dijelu velike učionice, a ostatak su pretvorili u mjesto gdje objeduju i imaju tjelesni odgoj. Za početak školske godine i oni su darovani slatkišima.

S tjelesnim odgojem započinje im svaki školski dan, a kako to izgleda pokazali su načelniku Nikoli Horvatu i ravnateljici Mirjani Faltis. Nakratko, u tjelesnim vježbama pridružio im se i načelnik Nikola Horvat. Kakvu budućnost u idućim školskim godinama ima Područna škola u Kraljevoj Velikoj, sada nitko ne može predvidjeti.

U Područnoj školi u Piljenicama u 1. razred je krenulo dvoje učenika. Zajedno s učenicima 4. razreda, u kombinaciji ih uči, od ove školske godine učiteljica Ivana Vučak. Školu pohađa ukupno 8 učenika, koje uči i učiteljica Tatjana Dlouhi. Tijekom obilaska Područne škole, učenicima je predavala i učiteljica informatike Ana Marija Arbanas.

Za prvašiće, ali i za goste, načelnika i ravnateljicu, učenici od drugog do četvrtog razreda pripremili su malu glumačku predstavu, ples i recitacije. Zahvalili su i za poklonjene slatkiše, koje će podijeliti među svim učenicima.

Tradicionalni obilazak prvašića početkom nove školske godine, pokazao je kako je u dobro opremljenoj matičnoj školi, ove godine nešto bolje stanje, dok je u lijepo uređenim i opremljenim područnim školama, sve manje učenika. Poprilični demografski problemi u Hrvatskoj, ne zaobilaze ni općinu Lipovljani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Popularni “Spačeki” svratili u centar Lipovljana

Od petka, 20. rujna, do nedjelje, 22. rujna, po peti puta organizirana je međunarodna manifestacija ”2cv Three Rivers Raid 2024.”. To je u biti bila, ekipna avanturističko-turistička vožnja Spačekima, a odvijala se na području Sisačko-moslavačke županije, uz njezine tri rijeke: Savu, Pakru i Lonju. Drugog dana manifestacije, karavana spačeka posjetila je i centar Lipovljana.

Skip to content