• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Gastro Lipovljanski susreti 2024.

Tradicijsko nasljeđe i folklor nacionalne su manjine na Lipovljanskim susretima predstavilie u središnjem, folklornom programu najveće i najznačajnije manifestacije nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Kulturu i baštinu nacinalne su manjine na štandovima predstavili u parku u Lipovljanima. Dio nacionalnog identiteta su I nacionalna jela. Tako su svoju nacionalnu kuhinju predstavila brojna društva i udruge nacionalnih manjina iz svih dijelova Hrvatske. Gravče tavče, najtraženiji je bio na štandu Makedonaca. Boršč je prvi nestao sa štanda Ukrajinaca, krumpirove placke bile su najtraženije na standu Čeha, kod Mađara gulaš… Vrijedne kuharice posebno su bile ponosne na raznovrsne kolače. Posjetitelji su sve to kušali i kroz razgovore sa predstavnicima nacionanih manjine puno saznali I naučili o povijesti, kulturi i baštini europskih naroda. “Lipovljani su mjesto susreta i zato volimo dolaziti na Lipovljanske susrete i s posebnom radošću pripremamo ove delicije, jer želimo počastiti posjetitelje i naše prijatelje iz udruga nacionalnih manjina.”, slažu se predstavnici nacionalnih manjina. Dodaju kao je ovo prilika za susrete s prijateljima i razgovore u kojima se uvijek čuje nešto novo te učvršćuje prijateljstvo. Dakako, razmjenjivali su se I recepti za delicije nacionalnih kuhinja.

Nedjeljni obiteljski cjelodnevni program gastonomski su popratili lipovljanski ribiči i lovci sa gostima, pripremajući svoje delicije uz dobru zabavu i druženje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Popularni “Spačeki” svratili u centar Lipovljana

Od petka, 20. rujna, do nedjelje, 22. rujna, po peti puta organizirana je međunarodna manifestacija ”2cv Three Rivers Raid 2024.”. To je u biti bila, ekipna avanturističko-turistička vožnja Spačekima, a odvijala se na području Sisačko-moslavačke županije, uz njezine tri rijeke: Savu, Pakru i Lonju. Drugog dana manifestacije, karavana spačeka posjetila je i centar Lipovljana.

Skip to content