• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Lipovljanski susreti 2024 – Obiteljska manifestacija

Prostrane hrastove šume, miris lipe, tihi seoski mir i ničim nepomućeno duševno zadovoljstvo u Lipovljanima su inspirirali Josipa Kozarca na stvaranje najvrjednijih književnih djela. To pitoreksno selo, kako ga je zvao Kozarac, 50 je godina službeno Europa u malom, jer u njemu se održavaju Lipovljanski susreti, najveća i najznačajnija manifestacija nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Lipovljani su mjesto susreta prijatelja, prilika za okupljanje obitelji i mjesto za ugodan obiteljski izlet u ovaj dio Slavonije. Proteklih nekoliko godina Lipovljanski susreti postaju i obiteljska manifestacija. U tri dana manifestacije održani su brojni i raznoliki programi za djecu te zabavni program koji je jednako bio zanimljiv najmlađim i najstarijim članovima obitelji. U mjesnoj Knjižnici posjetitelji su mogli razgledati stalnu izložbu o Josipu Kozarcu te izložbu o 50 godina Lipovljanskih susreta, a za posjete je bila otvorena i Slovačka etno kuća.

Organizirana je i PedaLica, obiteljska biciklijada koja prolazi kroz lipovljanski kraj, ana Linijama je odigrana nogometna utakmica pionira ŠNK Stari Grad i ŠNK Slavonac.

Lipovljani tako uz Lipovljanske susrete postaju i destinacija za posjet mjestu I kraju koji su sačuvali onu iskonsku ljepotu prirode I ljudi kojoj se divio Josip Kozarac.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Popularni “Spačeki” svratili u centar Lipovljana

Od petka, 20. rujna, do nedjelje, 22. rujna, po peti puta organizirana je međunarodna manifestacija ”2cv Three Rivers Raid 2024.”. To je u biti bila, ekipna avanturističko-turistička vožnja Spačekima, a odvijala se na području Sisačko-moslavačke županije, uz njezine tri rijeke: Savu, Pakru i Lonju. Drugog dana manifestacije, karavana spačeka posjetila je i centar Lipovljana.

Skip to content