• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Ovogodišnji ”Lipovljanski susreti” mogu započeti

Sve je spremno i pripremljeno, i ovogodišnji ”Lipovljanski susreti” mogu početi. Trodnevna manifestacija nacionalnih manjina Hrvatske, kulturna i turistička priredba ”Lipovljanski susreti”, održat će se od petka, 23. do nedjelje, 25. kolovoza, u centru Lipovljana, sve u znaku 50. obljetnice prvog spomena ove manifestacije.


Uoči početka ”Lipovljanskih susreta”, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i predsjednik Organizacijskog odbora ”Lipovljanskih susreta 2024.”, održao je, sa suradnicima, press konferenciju na kojoj je predstavljen program trodnevne manifestacije.


Podsjetio je da se u Lipovljanima, prije pola stoljeća, skupina entuzijasta odlučila podičiti zajedničkim i naprednim životom domicilnog stanovništva Hrvata, zajedno sa mnogobrojnim pripadnicima nacionalnih manjina. Tada je u Lipovljanima živjelo 17 različitih nacionalnih manjina, a sada tu žive pripadnici 10 nacionalnih manjina. Bila je to osnova za pokretanje ”Lipovljanskih susreta”, koji tu ideju zajedničkog života i kulturnog nasljeđa, različitosti i bogatstva manjina, slave i danas.


O samom, bogatom programu ”Lipovljanskih susreta” govorila je Marijana Musij, direktorica Turističke zajednice općine Lipovljani, a važnu panel raspravu, na temu ”Iskustva u provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u RH”, najavila je Marita Štelma, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani, u kojoj će se stručna rasprava i održati.


Na kraju press konferencije, načelnik općine Lipovljani još jednom je pozvao sve stanovnike općine Lipovljani, a i drugih mjesta, da posjete Lipovljane i tri dana uživaju u bogatom programu ovogodišnjih ”Lipovljanskih susreta”.


Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content