• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Najbolji i najuspješniji učenici zasluženo nagrađeni

Mnogobrojne i različite uspjehe ostvarili su učenici Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, uz pomoć svojih učitelja-mentora, tijekom ove školske godine 2023/24. Kako bi se još jednom prisjetili svih tih uspjeha, u utorak, 18. lipnja u školi su pripremili dodjelu nagrada, Priznanja i Zahvalnica najuspješnijim učenicima, u programu ”Naši uspjesi”.

Na natjecanjima u znanju i kreativnom stvaralaštvu, učenici iz Lipovljana ostvarili su odlične rezultate. Na županijskom natjecanju ”Čitanjem do zvijezda”, učenici Mijo Turas, Antonija Turas i Helena Badalić, osvojili su 1 mjesto. Sudjelovali su i na nacionalnoj razini natjecanja.

Na županijskom natjecanju ”Čitanjem do zvijezda” u dijelu kreativni uradak, učenica Petra Žiža osvojila je 3. mjesto.

Na županijskom natjecanju u čitanju naglas, učenica Anna Marija Karpa osvojila je 1. mjesto, a sudjelovala je i na državnoj razini istog natjecanja.

Učenica Olivia Petriljak Kostelac, osvojila je 1. mjesto u likovnom natječaju u kategoriji Ex libris, na natjecanju Poj riči materinske.

Na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, 2. mjesto osvojila je Lucija Ćosić, a mentorica joj je bila Ksenija Jurić. Ista učenica Lucija Ćosić, pobijedila je u kategoriji ”Logo 8”, na županijskom natjecanju iz informatike.   

Na županijskom natjecanju ”Mladi tehničari”, u kategoriji ”Elektrotehnika”, 1. mjesto osvojila je Lucija Ćosić. U kategoriji ”Radiokomunikacije”, 1. mjesto usvojila je Ana Tremski, a Ema Tremski 1. mjesto ostvarila je u kategoriji ”Fotografija”.

Učenica Lucija Ćosić ostvarila je i plasman među 50 najboljih učenika 8. razreda, na državnom online natjecanju u poznavanju prometnih propisa.

U 10 posto najboljih u Republici Hrvatskoj, na međunarodnom matematičkom natjecanju ”Klokan bez granica”, plasirao se učenik Toma Jancetić. Na regionalnom natjecanju u rješavanju sudoku, na dobro 7. mjestu, u kategoriji kadeta, plasirao se učenik Jakov Pavlović.

U sportskim natjecanjima učenici iz Lipovljana bili su, također, i više nego uspješni. Na županijskom natjecanju u trčanju krosa, učenici Petar Pješ, Jan Kopecki, Filip Musij i Matej Dalenjak osvojili su 3. mjesto.

Na županijskom natjecanju u trčanju krosa, ženska ekipa iz Lipovljana: Mia Beljan, Nenssi Šašković i Emma Kopecki, osvojile su 2. mjesto a Mia Beljan, u tom natjecanju pojedinačno je osvojila 1. mjesto.

Na županijskom natjecanju u futsalu, na kom su sudjelovale djevojčice 5. i 6. razreda, ekipa Osnovne škole iz Lipovljana, osvojila je 1. mjesto. U ekipi djevojčica bile su: Anja Šelem, Tena Crnojević, Nenssi Šašković, Sara Đurij, Sara Dorić, Emma Kopecki, Lara Jupek, i Mia Beljan. Ista ekipa sudjelovala je na poluzavršnom državnom natjecanju, na kom je osvojila 2. mjesto.

Na županijskom natjecanju – sportski ples, ekipa Osnovne škole Josipa Kozarca, pobijedila je i osvojila 1. mjesto. Županijsko natjecanje osvojile su Sara Đurij, Glorija Tesar, Hanna Kopecki i Ana Pernar. Ista ekipa ostvarila je 10. mjesto na državnom natjecanju u sportskom plesu.

Na županijskom natjecanju iz futsala, za dječake 7. i 8. razreda,  pobijedila je futsal ekipa iz Lipovljana koju je vodio prof. Franjo Rodić. Za pobjedničku futsal ekipu igrali su: Nikola Žigić, Robert Bilandžija,  Patrik Šafarik, Josip Ilišin, Luka Hlupić, David Komljenović, Patrik Komljenović, Petar Matešković, Eric Tisaj,  Nikola Matejaš i Marko Kušmiš. Ista ekipa sudjelovala je na državnom natjecanju i osvojila 9. mjesto.

Na županijskom natjecanju iz futsala, za djevojčice 7. i 8. razreda, ekipa iz Lipovljana osvojila je 1 mjesto. U ekipi su igrale Lara Jupek, Ana Tremski, Emma Kopecki, Mia Beljan, Tia Bilandžija, Sara Đurij, Ema Tremski, Nenssi Šašković, Ivana Buzov i Josipa Kvaternik Batrenjak. Ista ekipa osvojila je izuzetno vrijedno, 4. mjesto na državnom natjecanju.

Uspješni sportski rezultati ove školske godine završavaju se velikim uspjehom ekipe Osnovne škole iz Lipovljana u natjecanju u mini nogometu, u kojem su osvojile 3. mjesto i brončane medalje na državnoj razini. Uspješnu ekipu činile su: Anja Šelem, Tena Crnojević,  Nenssi Šašković, Sara Đurij, Mia Dudaš, Glorija Tesar, Sara Dorić, Emma Kopecki, Lara Jupek, Mia Beljan i Mila Dudaš. Voditelj ekipe bio je Ivo Nikić.

Na kraju svečanog predstavljanja najuspješnijih rezultata, proglašeni su najuspješniji učenici škole i najbolji sportaši škole. Za najučenicu škole proglašena je Lucija Ćosić, a za najučenika škole Jakov Pavlović. Najsportašica škole je Emma Kopecki, a najsportaš škole Petar Matešković.

Svim nagrađenim i uspješnim učenicima čestitala je Mirjana Faltis, ravnateljica škole, koja se ponosi učeničkim uspjesima, te Marijana Musij, direktorica Turističke zajednicu, u ime Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani. Sve učenike pozvala je da se nastave i dalje baviti sportom. Općina Lipovljani prati i podržava njihove rezultate, a tako će biti i ubuduće.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content