• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Ratne veterane 153. brigade ugostili u Kraljevoj Velikoj

Obilaskom ratnih veterana, pripadnika nekadašnje 153. brigade Hrvatske vojske iz Velike Gorice, koja je sudjelovala u obrani 1991. godine na lipovljanskom i novljanskom području, nastavljeno je obilježavane ovogodišnjeg Antunova u Kraljevoj Velikoj.

         Na mjesnom groblju u Lipovljanima, u dopodnevnim satima za sve poginule pripadnike 153. brigade, ali i za sve poginule hrvatske branitelje, vijenac su položili pripadnici 153. brigade, ratni veterani UDVDR općine Lipovljani, članovi odbora ”Antunovao u Kraljevoj Velikoj” i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Zajedničku molitvu za sve poginule i sve žrtve Domovinskog rata, pred Velikim križem u Lipovljanima, vodio je župnik Tomislav Pavlović.

         Mjesni odbor Kraljeve Velike, članovi Nogometnog kluba ”Stari Grad” i ostali organizatori Antunova u Kraljevoj Velikoj, ugostili su ratne veterane 153. brigade na Urju u Kraljevoj Velikoj. Zahvalu za dolazak, uključivanje u obranu i obilazak nekadašnjih mjesta obrane i stradanja hrvatskih branitelja, gostima iz Velike Gorice uputili su Ivan Doležal, Ivica Mihinac, u ime domaćina i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

         U popodnevnim satima, na nogometnom igralištu na Urju, najprije je održan turnir u belotu, a onda je odigrana revijalna utakmice između ekipe Debelih i Mršavih, od kojih debeli nisu bili jako debeli, a ni mršavi, izrazito mršavi igrači, pa je minimalna pobjeda ekipe Mršavih teško ostvarena.

         Nakon utakmice, organizirano je zajedničko gledanje prve nogometne utakmice hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, protiv Španjolske. Tužnu atmosferu poslije utakmice popravila je zabavna večer na otvorenom, a posebno lovački gulaš, kojeg su za sve sudionike i goste ovogodišnjeg Antunova u Kraljevoj Velikoj pripremili lovci LD ”Srndać” iz Lipovljana.

Damir SMETKO             

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content