• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Tri godine brige o starim i invalidnim osobama donosi projekt ”Zaželi 4” vrijedan više od 742 tisuće eura

Zajednički susret 15 davateljica usluga, više od polovice primatelja usluga, djelatnica Općine Lipovljani i načelnika Nikole Horvata, svi koji sudjeluju u socijalnom projektu Zaželi i ostvari 4, održan je u petak, 17. svibnja na otvorenom, pred Društvenim domom u Lipovljanima. Bila je to potvrda da se projekt vrijedan 742.500 eura počeo provoditi na području općine Lipovljani i da će tako biti slijedeće 3 godine.

         Nakon polugodišnjih i godišnjih socijalnih programa nazvanih ”Zaželi i ostvari” u proteklih 5 godina, u kom su žene, iz teško zapošljivih dobnih i obrazovnih grupa, kroz rad i skrb brinule za najstarija bolesna i samačka kućanstva, pripremljen je projekt istih ciljeva, ali na tri godine. To svima uključenim u projekt daje veću sigurnost, a posebnom starijim osobama i osobama s invaliditetom, za koje se kroz projekt skrbi.

         -Zaželi i ostvari 4 je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom. Projekt obuhvaća više od 90 osoba, kojima će se kroz svakodnevne aktivnosti omogućiti kvaliteta života. Na taj način smanjili smo i nezaposlenost naših žena starije dobi s područja općine Lipovljani – rekao je načelnik Nikola Horvat, u razgovoru s zaposlenima, ali i korisnicima ovog projekta.

         Projekt Zaželi 4, provodi se od 23. veljače i trajat će do 23. veljače 2027. godine. Svaka od 15 uposlenih djelatnica projekta brinut će tjedno o najmanje 6 osoba, dolazeći u njihova domaćinstva i tako im  pomagati u vođenju istoga, ali i o njima samima.

         Nositelj i ovog projekta je Općina Lipovljani, a ukupna sredstva od 742.500 eura osigurana su iz Europskog socijalnog fonda plus u visini od 85% planiranog novca i iz Proračuna Republike Hrvatske u visini od ostalih 15% ukupnih sredstava.

         Zajedničko druženje pokazalo je da su korisnici zadovoljni nastavkom projektom zaželi, a uposlene žene da im to daje sigurnost za slijedeće 3 godine.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content