• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a LIPOVLJANI

U petak, 08.03., u Društvenom domu Lipovljani održana je 136. redovna godišnja skupština DVD-a Lipovljani. Skupštinu je vodio predsjednik Aleksandar Miličević, a sala društvenog doma bila je prepuna vatrogasaca, što redovnih članova, vatrogasne mladeži te gostiju, ukupno preko 200 osoba, što i dolikuje jednom stožernom društvu, kao što je DVD Lipovljani.

Na skupštini je, nakon usvajanja radnih tijela, prije svega verificirana nova tajnica društva. S obzirom da je tijekom 2023. godine, dotadašnji tajnik Dino Sudra podnio ostavku, za novu tajnicu predložena je Ana-Marija Pavlović, što je Skupština jednoglasno potvrdila.

Nakon toga, zapovjednica Dijana Vanjek podnijela je izvješće zapovjednika i zapovjedništva. Tijekom 2023. godine DVD Lipovljani zabilježilo je ukupno 330 intervencija. Od toga je 9 požarnih, 311 tehničkih intervencija i uklanjanje zapreka, 4 ispumpavanja vode/poplave, 3 zbrinjavanje životinja, 1 pomoć sanitetu i 2 intervencije koje spadaju pod ostalo. Uz navedeno, sa tri vatrogasca i mehanizacijom bili su na ispomoći pri obrani od poplava u Hrvatskoj Dubici. Najzahtjevniji period bio je nakon olujnog nevremena koje je našu općinu pogodilo u srpnju 2023. godine. Uslijed nevremena, odrađeno je 300 intervencija koje se odnose na popravke krovišta, uklanjanje drveća sa objekata i prometnica, pri čemu je lakše ozlijeđen  jedan član DVD-a Lipovljani. U intervencijama pomogli su im i članovi susjednih DVD-ova, JVP Novska, JVP Daruvar, JVP Koprivnica, JVP Đurđevac, DVD Hrvatska Dubica, Hrvatske šume te prijateljsko društvo iz Slovenije, PGZ Bizovik.

Radilo se i na provođenju redovnih vatrogasnih vježbi, i to u područnim školama Kraljeva Velika, Piljenice i Bročice, sudjelovali su na županijskoj vatrogasnoj vježbi u Novskoj, vježbi K-9 tima. Nekoliko članica i članova prošlo je razne obuke i osposobljavanja, te prekvalifikacije.Na općinskom vatrogasnom natjecanju u Lipovljanima sudjelovale su tri ekipe podmlatka i mladeži DVD-a Lipovljani. Uz to, sudjelovalo se još na 14 vatrogasnih natjecanja mladeži, ženskih ekipa te vatrogasnih utrka, gdje su ostvareni izvrsni rezultati.

Sva izvješća, kao i plan rada za 2024. godinu te financijski plan za 2025. godinu, usvojena su jednoglasno. Potom se pristupilo dodijeli diploma za 10, 20, 30 i 40 godina uspješnog rada, zahvalnica te pohvalnica vatrogasnoj mladeži.

Nakon pozdravnih riječi predstavnika susjednih DVD-ova i vatrogasnih zajednica, skupštini su se obratili predsjednik VZO Lipovljani Danijel Ribarić, zatim županijski vatrogasni zapovjednik Mario Paluh, te na kraju općinski načelnik Nikola Horvat, koji se zahvalio na svim aktivnostima kojih je u protekloj godini bilo jako puno. Osobito je zahvalio na aktivnostima u saniranju šteta nakon olujnog nevremena, gdje je uloženo puno truda i slobodnog vremena kako bi se pomoglo stanovnicima općine. „DVD Lipovljani kao stožerno društvo, stup je i temelj zaštite i spašavanja na području Općine Lipovljani, o kojemu najviše ovisi sigurnost naših sumještana. Stoga možete računati na bezuvjetnu podršku i potporu Općine Lipovljani u svim segmentima, kako bi spremnost opreme, tehnike i vozila bila na najvišem nivou“ – rekao je, među ostalim, načelnik Nikola Horvat.

Fotografije: Zlatko Duzbaba Duc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content