• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Članovi Udruge umirovljenika općine Lipovljani održali godišnju skupštinu

Udruga umirovljenika općine Lipovljani, u subotu, 24. veljače održala je redovnu godišnju Skupštinu. Od 90 članova na Skupštini, bilo je prisutno njih 70, pa je nastavljena tradicija velikog odaziva umirovljenika na Skupštinu svoje udruge.

        Skupštinu je vodila Marica Horvat, predsjednica udruge, koja je podnijela i izvješće o radu u protekloj godini. Udruga umirovljenika imala je 20-tk velikih aktivnosti, na kojima je sudjelovao veliki broj članova, a najveselije aktivnosti tijekom godine su razni sportski i pjevački susreti, nakon kojih se nastavlja zajedničko druženje ili kupanje u termama.

        -Lipovljanski umirovljenici bili su domaćini tradicionalnom Memorijalnom sportskom susretu ”Miroslav Horvat”, a gostovali su na sportskim susretima u Jasenovcu, Križu, Novoj Gradišci, Kutini i na ”Lipovljanskim susretima”. Udruga okuplja i pjevački zbor ”Perunike”, koji nastupa u Lipovljanima, ali i na pjevačkim smotrama umirovljenika. Kao tjednu aktivnost, zbor se okuplja kako bi vježbao za nove nastupe – naglasila je, među ostalim, u svom godišnjem izvješću, Marica Horvat, predsjednica udruge.

        U prošloj godini prihodi Udruge umirovljenika općine Lipovljani bili su u visini 4.000 eura, a ukupni rashodi u iznosu od 3.818 eura. Za ovu godinu planiraju ukupan prihod udruge povećati na oko 5.000 eura. Financijsko izvješće na Skupštini podnijela je Jasna Željem, blagajnica udruge.

        Redovnoj godišnjoj Skupštini umirovljenika bio je prisutan i Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani. Zahvalio je za rad udruge, za njihove stalne aktivnosti i okupljanje umirovljeničke populacije na području općine Lipovljani. Već niz godina provode kulturne i sportske priredbe, a u tom im financijski pomaže Općina Lipovljani koja će ih i dalje maksimalno financijski pratiti i pomagati, obećao je Nikola Horvat, općinski načelnik na Skupštini.

        Nakon prihvaćanja svih izvješća te plana rada, Skupština je zaključena, a druženje nastavljeno uz glazbu i ples.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content