• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana Izborna skupština Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima

U srijedu, 21. veljače 2024. održana je izborna skupština Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima. Izvješće o radu Ogranka podnijela je predsjednica Tatjana Dlouhi uz dokumentarne slajdove o provedenim projektima i aktivnostima tijekom 2024.  Naglasila je da je projekte financirala Općina Lipovljani i Sisačko-moslavačka županija, a najveći su pripreme knjiga Lipovljanske lutalice 2 i Moji zavičaji.

U 2024. planira se priprema nove zbirke Lipovljanskih lutalica u kojoj bi bili zastupljeni svi domaći autori i ilustratori. Planiraju se i Pjesnički susreti „Rijeka, šuma, nebo“ koji će se održati 27. travnja u Piljenicama, humanitarna kazališna predstava, sudjelovanje u Danima Josipa Kozarca i Lipovljanskim susretima, pjesničke i kazališne večeri te osnivanje književnog kluba.

Financijski plan za 2024. podnijela je Tatjana Dlouhi. Prema ugovoru s Općinom Lipovljani planirano je 3.000 €  za tri projekta.

Ovo je izborna godina pa su u Predsjedništvo izabrani novi članovi: Melita Lenička, Tatjana Dlouhi, Mateja Grgurić, Nevenka Zorić, Jure Klišanin, Željka Uhitil i Ljubica Stublija. U Nadzorni odbor izabrani su: Zdenka Grgurić, Josip Krajči i Marita Štelma. Odlučeno je da su osobe za zastupanje: Melita Lenička, Mateja Grgurić i Tatjana Dlouhi. Melita Lenička izabrana je za predsjednicu, Mateja Grgurić za zamjenicu predsjednice, Tatjana Dlouhi za tajnicu, a Nevenka Zorić za blagajnicu.

Skupštini je prisustvovala direktorica Turističke zajednice Općine Lipovljani Marijana Musij, ujedno i kao izaslanica općinskog načelnika Nikole Horvata, predstavnici Češke besede i Udruge žena „Mlinarice“, a za glazbeni ugođaj pobrinuli su se Tina Bukovski i Kristijan Sudra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content