• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Općina Lipovljani i dalje će ulagati u sigurnost prometa na svom području

Duže od 10 godina u Lipovljanima, i na području čitave općine Lipovljani, ulažu se znatna novčana sredstva u izgradnju i obnovu kvalitetnih prometnica, cjelokupne prometne infrastrukture i signalizacije. Ipak, prometne nesreće nemoguće je spriječiti u potpunosti.


Kako bi povećali sigurnost svih sudionika u prometu, osobito pješaka, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, zajedno sa suradnicima, održao je radni sastanak, u srijedu, 7. veljače, s predstavnicima Postaje granične policije Novska s ispostavom Jasenovac. Razgovaralo se o problematičnim mjestima na prometnicama u Lipovljanima, i kako prevenirati nove prometne nesreće.


-U prošloj godini dogodilo se 12 prometnih nesreća na području općine Lipovljani, i u odnosu na 152 nesreće na području koje kontrolira PGP Novska, to je mali, gotovo zanemarivi broj. Od tih 12 nesreća, ukupno njih 10 bilo je s materijalnom štetom, a po jedna nesreća s lakše i teže ozlijeđenom osobom – naglasila je, u uvodnom izvješću, Suzana Iličić Šakić, pomoćnica načelnika za temeljnu i prometnu policiju PGP Novska.


Zbog dvije nesreće na raskrižju ulice Josipa Kozarca i Ante Starčevića, čini se da je to jedno od kritičnih mjesta potencijalnih udesa. Dio prisutnih na sastanku naglasio je da se i kružni tok, prije Kolodvorske ulice, ponekad, ne koristi propisno, te da je svakodnevni problem prelazak učenika osnovne škole preko glavne prometnice kod zgrade bivše mljekare.


Prisutni Jure Klišanin, načelnik Postaje granične policije Novska, upozorio je da je, možda, najveća opasnost, u jutarnjim satima, kod Osnovne škole, gdje mnogi roditelji dovoze djecu, pa je gužva, a prometni prostor dosta skučeni, i bez izgrađenih parkirnih mjesta. Najveći prometni rizik u Lipovljanima je Zagrebačka ulica, koja je ujedno i županijska prometnica na relaciji Kutina-Novska.


Razgovaralo se što se sve može poduzeti i kako najbolje riješiti potencijalne probleme. Sve iznesene primjedbe bit će proslijeđene prometnim stručnjacima, kako bi se pronašla najbolja rješenja, pa će se najbolji prijedlozi dati Vijeću za komunalnu prevenciju na razmatranje, u slijedećih mjesec dana. Ulaganja u što sigurnije prometovanje na području općine Lipovljani nastavit će se i ove godine.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content