• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

”Mlinarice” iz Piljenica održale redovnu godišnju Skupštinu

Članice Udruge žena ”Mlinarice” iz Piljenica, održale su redovnu godišnju Skupštinu za 2023. godinu. Mala udruga, koja broji 23 članice, radi vrijedne stvari, a sve aktivnosti u prošloj godini zaokružile su na Skupštini održanoj u nedjelju, 14. siječnja u Društvenom domu u Piljenicama.

        Predsjednica udruge Olivera Letvenčuk, podnijela je izvještaj o radu udruge za prošlu godinu, a Melita Kvaternik izvješće o financijskom poslovanju udruge. U protekloj godini radilo se na tri projekta. Prvi projekt, ujedno i dugogodišnji projekt ‘Mlinarica”, je održavanje cvjetnih gredica u Piljenicama, uz uređenje centa oko Društvenog doma, kapelice i starog groblja.

        Drugi projekt na kojem se redovito angažiraju je održavanje ”Ivanja u Piljenicama”, a treći projekt je priprema i izdavanje ”Piljeničkog zbornika 2”. 

U prošloj godini za spomenute projekte utrošile su nešto više od 2.700 eura, a skromno, tek 100 eura više, planiraju prihod za svoje projekte i u ovoj godini.

        Vrijednim članicama ”Mlinarica”, Melita Lenička, kao urednica ”Piljeničkog zbornika 2”, podijelila je tiskani zbornika, koji će promociju imati na proljeće, vjerojatno u okviru pjesničkog zbora ”Rijeka, šuma, nebo”. Naravno, i ove godine bit će aktivne nositeljice društvenog života u Piljenicama i na području općine Lipovljani.

        Članice ”Mlinarica” prihvatile su prijedlog program rada za 2024. godinu, uz zahvalu općini Lipovljani i načelniku Nikoli Horvatu, koji imaju razumijevanje za njihov rad i raznovrsne aktivnosti, i koji ih financijski podržavaju, kako bi svoje planirane projekte mogli uspješno izvršiti.

        ”Mlinarice”, majstorice kolača, ovogodišnju Skupštinu završile su razmjenom ideja i druženjem, naravno uz kolače i piće.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content