• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

KONSTITUIRANA VIJEĆA MJESNIH ODBORA OPĆINE LIPOVLJANI

U općinskoj vijećnici u Lipovljanima, održane su konstituirajuće sjednice sva četiri Vijeća mjesnih odbora Općine Lipovljani.

Prvo je konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Kraljeva Velika, koje broji ukupno 5 vijećnika. Zbog poslovnih obaveza, izostanak su opravdali Vlado Mošunjac s koalicijske liste HSS-SDP-HSU-HNS i jedini izabrani vijećnik s liste HDZ-a, Željko Jošanović.
Sjednici su prisustvovali Marija Ljubić, Mirela Kovačević i Marinko Sabadoš, svi sa koalicijske liste. Kako su 3 člana dovoljna za kvorum i donošenje odluka, vijeće je konstituirano polaganjem i potpisivanjem svečane prisege. Za predsjednicu je izabrana Marija Ljubić, a za zamjenika Marinko Sabadoš.

U Kraljevoj Velikoj kandidacijska lista koalicije HSS-SDP-HSU-HNS dobila je 77,08% glasova, dok je lista HDZ-a dobila 22,91%.

Nakon toga, konstituirano je i Vijeće Mjesnog odbora Lipovljani, koje broji ukupno 9 članova. Prvoj, konstituirajućoj sjednici nazočili su svi izabrani kandidati, a sve odluke usvojene su jednoglasno. Nakon polaganja svečane prisege, za predsjednika mjesnog odbora predložen je i jednoglasno izabran Mladen Kukor, a za zamjenicu Dubravka Hubak, oboje s koalicijske liste HSS-SDP-HSU-HNS. Uz njih, sa iste liste, u Mjesni odbor Lipovljani izabrani su još i Marica Horvat, Danijel Mutić, Kristijan Sudra, Željko Pujić i Gordana Ribar, dok su sa liste HDZ-a izabrani Branka Perlić i Ivica Ksenić.

U Lipovljanima kandidacijska lista koalicije HSS-SDP-HSU-HNS dobila je 71,33% glasova, dok je lista HDZ-a dobila 28,66%.

Potom je konstituirano i Vijeće Mjesnog odbora Krivaj, na kojem od ukupno 5 članova, zbog poslovnih obaveza nije prisustvovao Jaroslav Makal s liste HDZ-a.
Za predsjednika MO Krivaj jednoglasno je izabran nositelj liste Mario Merhaut, a za zamjenika Josip Počta, koji su izabrani sa koalicijske liste. Također, s iste koalicijske liste, svečanu prisegu je položio i Matej Dobranić, dok je sa liste HDZ-a svečanu prisegu položio Željko Zorić.

U Krivaju kandidacijska lista HSS-SDP-HSU-HNS dobila je 61,53% glasova, dok je lista HDZ-a dobila 38,46%.

Posljednje je konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Piljenice, na kojem od ukupno 5 članova, zbog poslovnih obaveza nije prisustvovao Ivan Beljan, izabran sa koalicijske liste.
Nakon polaganja svečane prisege, za predsjednika Mjesnog odbora Piljenice jednoglasno je izabran Boris Tremski, a za zamjenika Ivan Beljan. Sa iste koalicijske liste prisegu su položili još Olivera Letvenčuk i Melita Kvaternik, a sa liste HDZ-a Franjo Capan.

U Piljenicama kandidacijska lista HSS-SDP-HSU-HNS dobila je 81,42% glasova, dok je lista HDZ-a dobila 18,57%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content