• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA ODUSTAJE OD PRIHVATNOG CENTRA ZA STRANCE U LIPOVLJANIMA!

Danas u dopodnevnim satima, župan Sisačko-moslavačke županije, Ivan Celjak, izvijestio je općinskog načelnika Nikolu Horvata, kako MUP odustaje od kupnje privatnog hotela u centru Lipovljana, s ciljem prenamjene za prihvatni centar za strance.

Na jučerašnjem sastanku u ministarstvu, na kojem su bili načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat i župan SMŽ Ivan Celjak, načelnik je iznio problematiku oko ovog projekta i stajalište lokalne zajednice, s naglaskom kako kao multikulturalna i tolerantna sredina, Općina Lipovljani nije protiv tražitelja azila, već protiv predviđene lokacije u samom centru Lipovljana, u hotelu koji predstavlja strateški važan objekt za Općinu. Župan Celjak je na sastanku predložio da se pokuša još jednom razgovarati sa stanovnicima Općine Lipovljani te im predstaviti mogućnosti i prednosti realizacije ovog projekta i smještaja 60-ak tražitelja azila u centru Lipovljana.

Tako je jučer u kasnim popodnevnim satima održan sastanak svih općinskih vijećnika, većine predstavnika udruga i nacionalnih manjina Općine Lipovljani, predsjednika Općinskog vijeća, te načelnika Općine i župana SMŽ, na kojem se još jednom raspravljalo o planiranom prihvatnom centru za strance u centru Lipovljana. Sastanku je nazočio i saborski zastupnik Željko Lenart, koji je o ovoj temi govorio i u Hrvatskom saboru. Nakon rasprave, kao i na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća, jednoglasnom podrškom svih nazočnih usvojen je zaključak, kako Općina Lipovljani i žitelji Lipovljana nisu protiv smještaja tražitelja azila u Lipovljanima, već protiv predviđene lokacije na mjestu hotela u samom centru Lipovljana, te da se o tome izvijesti ministra Božinovića, što je župan Celjak danas učinio.

Općinska uprava izrazila je zadovoljstvo ovakvim ishodom i odlukom Ministarstva unutarnjih poslova, koje je u konačnici ipak uvažilo mišljenje lokalne zajednice.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content