• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Upaljene svijeće za ratne rane s Dunava

Ovogodišnji Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Lipovljanima je dočekan s upaljenim svijećama duž Vukovarske ulice i Trga hrvatskih branitelja, u parku na maloj pozornici, na mjesnom groblju kod Velikog križa, a u Krivaju ispred kapelice sv. Roka. Svijeće su upaljene, u petak, 17. studenog u organizaciji veterana Domovinskog rata,  te mjesnih odbora Lipovljana i Krivaja.

        Članovi MO Lipovljani, općinski vijećnici i predsjednik vijeća Tomislav Lukšić, općinski načelnik Nikola Horvat i članovi udruga, započeli su paljenje svijeća uz Vukovarsku ulicu i Trg hrvatskih branitelja u 17 sati, a ratni veterani nastavili paliti svijeće u parku, na maloj pozornici. Kod Velikog križa na mjesnom groblju Željko Pogačić, predsjednik UDVDR-a, Ogranak Lipovljani, položio je svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i za žrtve Vukovar i Škabrnje.

        U organizaciji Mjesnog odbora, u Krivaju je također, pred kapelicom sv. Roka održano paljenje svijeća za žrtvu Vukovara i Škabrnje. Osim svijeća koje je pribavio Mjesni odbor, mnogi žitelji Krivaja donijeli su svijeće i upalili ih pred svojom kapelicom. Po svim naseljima općine Lipovljani, mnogi stanovnici upalili su lampion i postavili ga u prozor kuće, kraj svoje ograde ili na most u cestu. Tako je još jednom obilježena velika ratna rana s Dunava, sva patnja, svo stradanje i žrtva Vukovar i Škabrnje, koju su u veliko srpskoj agresiji podnijeli i branitelji, i ranjenici, i žene, i djeca i starci. Tih najtežih dana sjeća se cijela Hrvatska s kojom su sjećanje obnovili, i svijeće upalili, i mnogi žitelji općine Lipovljani.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content