• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uvjerljiva pobjeda vladajuće koalicije HSS, SDP, HNS i HSU na  izborima za mjesne odbore

Kandidati vladajuće koalicije HSS, SDP, HNS i HSU-a na području općine Lipovljani, dobili su uvjerljivu potporu svojih sumještana na izborima za Vijeća mjesnih odbora, održanim u nedjelju, 12. studenog. U radu sva 4 mjesna odbora općine Lipovljani sudjelovat će i kandidati s izbornih lista HDZ-a, ali tek simbolično s jednim, ili tek dva člana.

        Vijeće mjesnog odbora Lipovljani u slijedeće 4 godine činit će 7 članova vladajuće koalicije i 2 člana HDZ-a. Vijeće MO Krivaj činit će 3 člana vladajuće koalicije i 2 člana HDZ-a. Vijeće MO Piljenice i Vijeće MO Kraljeve Velike  činit će 4 člana s liste koalicije HSS, SDP, HNS i HSU i 1 član HDZ-a.

        Od ukupno 24 člana Vijeća mjesnih odbora općine Lipovljani, pobjednička koalicija osvojila je 18 mandata, a lista oporbenog HDZ-a ukupno 6 mandata. No, kao i u drugim sredinama, odaziv birača nije bio velik i kretao se od 16% u Kraljevoj Velikoj do 37% u Krivaju.

        Glasovanje na izborima donijelo je slijedeće rezultate.

MO Lipovljani

Za članove Vijeća mjesnog odbora Lipovljani, od ukupno 1.715 birača, glasovalo je njih 316, odnosno 18,4%. Nevažeća listića bila su 2. Za koalicijsku listu HSS, SDP, HNS i HSU glasalo je 224 birača, ili 71,3%, a za listu HDZ-a ukupno 90 birača, ili 28,7%.

S liste HSS, SDP, HNS i HSU mjesto u budućem vijeću MO Lipovljani izborili su: Mladen Kukor, Marica Horvat, Danijel Mutić, Kristijan Sudra, Dubravka Hubak, Željko Pujić i Gordana Ribar, a s liste HDZ-a Branka Perlić i Ivica Ksenić.

MO Kraljeva Velika

Za članove Vijeća mjesnog odbora Kraljeva Velika, od ukupno 314 birača, glasovalo je njih 49, ili 15,6%. Nevažeći je bio 1 glasački listić. Za koalicijsku listu HSS, SDP, HNS i HSU glasovalo je 37 glasača, ili 77%, a za listu HDZ-a 11 glasača, ili 23%.

S liste HSS, SDP, HNS i HSU mjesto u budućem vijeću MO Kraljeva Velika izborili su: Marija Ljubić, Vlado Mošunjac, Mirela Kovačević i Marinko Sabadoš, a s liste HDZ-a Željko Jošanović.

MO Krivaj

Za članove Vijeća mjesnog odbora Krivaj, od ukupno 215 birača, glasovalo je njih 80, ili 37,2%. Nevažeća su bila 2 glasačka listića. Za koalicijsku listu HSS, SDP, HNS i HSU glasovalo je 48 birača, ili 61,5%, a za listu HDZ-a 30 glasača, ili 38,4%.

S liste HSS, SDP, HNS i HSU u budućem vijeću MO Krivaj bit će: Mario Merhaut, Josip Počta i Matej Dobranić, a s liste HDZ-a Željko Zorić i Jaroslav Makal.

MO Piljenice

Za članove Vijeća mjesnog odbora Piljenice, od ukupno 264 birača, glasovalo je ukupno 72 birača, ili 27,3%. Nevažeća su bila 2 glasačka listića. Za koalicijsku listu HSS, SDP, HNS i HSU glasovalo je 57 glasača, ili 81,4%, a za listu HDZ-a 13 glasača, ili 18,5%.

S liste HSS, SDP, HNS i HSU mjesto u buduće vijeće MO Piljenice izborili su: Boris Tremski, Ivan Beljan, Olivera Letvenčuk i Melita Kvaternik, a s liste HDZ-a Franjo Capan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content