• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Načelnik općine Nikola Horvat priredio prijem za goste s Islanda

Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, priredio je prijem za goste iz Islanda, 7-ro članu delegaciju partnera Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, koji sudjeluju u zajedničkom europskom projektu: ”Istražujući raSTEMo”/ ”Explore and grow with STEM”, koji je u tijeku provedbe.

        Prijem je priređen u ponedjeljak, 6. studenog u općinskoj vijećnici, a zajedno sa gostima iz GeoCampa Iceland ehf., Reykjanesbær, s Islanda bile su i učiteljice projektnog tima iz lipovljanske osnovne škole, vođene Mirjanom Faltis, ravnateljicom škole.

        Općinski načelnik srdačno je pozdravio goste s Islanda, i njihove domaćine u Lipovljanima, kratko ih upoznao s općinom Lipovljani i Sisačko moslavačkom županijom, te gostima zahvalio za dolazak u Lipovljane i prihvaćanje partnerstva u europskom projektu kojeg je nositelj Osnovna škola iz Lipovljana.

         Uz riječi dobrodošlice i zahvale, otvorio se i razgovor o mogućnosti suradnje na polju iskorištavanja geotermalnih voda, u čemu gosti s Islanda imaju veliko iskustvo, a podzemlje općine Lipovljani ima, dokazano, ležište termalnih voda.

        Načelniku općine gosti su darivali knjigu o Islandu, a na odlasku, gostima s Islanda, općinski načelnik Nikola Horvat, podijelio je promotivne poklone Općine Lipovljani, koje je priredila Marijana Musij, direktorica Turističke zajednice općine Lipovljani.

        Gosti s dalekog Islanda, u ponedjeljak, 6. studenog obišli su još Slovačku kuću u Lipovljanima, o kojoj im je govorio Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke Lipovljani, a nakon prijema kod načelnika općine Lipovljani, Nikole Horvata, obišli su i spomenik kulture, 250 godišnju župnu crkvu sv. Josipa, kroz koju ih je provela Irena Mutić.

        Nakon odmora, gosti će sudjelovati i na Danu otvorenih vrata Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content