• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uz blagdan Svih svetih položeni vijenci i upaljene svijeće

Uoči i na sam blagdan Svih svetih, u srijedu, 1. studenoga, u velikom broju odlazilo se na groblja kako bi se obišla vječna počivališta dragih osoba. Također, na blagdan Sisveta služena je sveta misa, a mnogi su se prisjetili i žrtve poginulih hrvatskih branitelja.

        Nakon misnog slavlja, župnik Pavlović, praćen ministrantima i vjernicima, uputili su se u procesiji prema mjesnom groblju u Lipovljanima. Uz molitvu kod spomenika nevinim jasenovačkim žrtvama, te kod grobova lipovljanskih župnika koji su na ovom groblju pokopani, blagoslovljeno je groblje i posljednja počivališta.

        Na svetoj misi te molitvama na lipovljanskom groblju, bio je prisutan i općinski načelnik Nikola Horvat sa suradnicima.  Osim toga, izaslanstvo Općine Lipovljani, u kom su uz načelnika Nikolu Horvata bili još i predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Lukšić, potpredsjednik Vijeća Josip Hudec te Željko Pogačić, predsjednik lipovljanske udruge ratnih dragovoljaca i veterana, položili su vijence i zapalili svijeće na lipovljanskom groblju, u utorak, 31. listopada za sve umrle osobe na području općine Lipovljani.

        I ovogodišnje Sisvete protekle su u znaku masovnog obilaženja i uređenja grobova najmilijih tijekom više dana, čemu je doprinijelo i iznimno lijepo i toplo vrijeme.

Fotografije: Damir Smetko, Nikola Horvat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content