• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Pjevačka skupina Češke besede na ”Zpevankamy” u Međuriću

Smotra pjevačkih skupina Čeških beseda, u okviru Saveza Čeha Republike Hrvatske, ove godine održana je tijekom listopada, a pjevačka skupina Češka beseda općine Lipovljani na smotri je sudjelovala u nedalekom Međuriću.

        ”Krajanské zpĕvánky” u Međuriću okupile su 11 Čeških beseda iz Hrvatske, a među njima i članove Češke besede općine Lipovljani. Smotru češke pjesme započeli su domaćini, članovi Češke besede Međurić. Nakon njih nastupile su pjevačke skupine Čeških beseda iz Kaptola kod Požege, Siska, Dubrave, za čitavu Zagrebačku županiju, iz Bjeliševca, Slavonskog Broda, iz Rijeke, iz Jazvenika i na kraju večeri, pjevačka skupina Lepeza iz Lipovljana. Kao gosti nastupila je i pjevačka skupina Matice slovačke iz Međurića.

        Kao i svake ”Zpevanky”, i ove u Međuriću završile su zajedničkim nastupom i pjesmom ”Ta naše pisnička Česka”. Domaćini, Češka beseda Međurić i Savez Čeha RH podijelili su Priznanja za nastup Češkim besedama, a u ime Češke besede općine Lipovljani, priznanje je primi voditelj pjevačke skupine prof. Franjo Rodić.

        Nakon zajedničke večere, održano je i druženje u novom domu u Međuriću.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content