• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U čast 32. obljetnice organiziranog odlaska u obranu Hrvatske

U petak, 13. listopada popodne, točno na 32. obljetnicu organiziranog odlaska stanovnika Lipovljana, ali i ostalih naselja na području općine Lipovljani, u obranu Hrvatske, upaljene su svijeće i položeno je cvijeće na mjesnom groblju u Lipovljanima. Tako je započelo ovogodišnje obilježavanje 13. listopada – Dana hrvatskih branitelja općine Lipovljani.

        Za svoje poginule i umrle suborce, vijenac su prvi položili i svijeće upalili, ispred Velikog križa, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Lipovljani. U ime umirovljenog general-pukovnika i predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Hrvatske, Slavka Barića, svijeću je upalio izaslanik Stjepan Hrastnik, predsjednik županijskog UDVDR-a.

Vijenac su zajednički položili, u ime župana Sisačko moslavačke županije, Alenka Ljubešić, pročelnica odjela za socijalnu skrb i hrvatske branitelje, a u ime Općine Lipovljani, Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani.

Svijeće su upalili i mnogobrojni predstavnici ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnici udruga Općine Lipovljani.

Sjećanje na poginule i umrle hrvatske branitelje općine Lipovljani, ali i branitelje diljem Hrvatske, uveličano je zajedničkom molitvom koju je vodio župnik Tomislav Pavlović, a prigodnim pjesmama članovi pjevačkog zbora ”Lira”.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, održano je misno slavlje za duše poginulih branitelja u župnoj crkvi sv. Josipa u Lipovljanima. Misu i molitve vodio je, također, vlč. Tomislav Pavlović, župnik župe Lipovljani.

Obilježavanje 13. listopada, Dana hrvatskih branitelja općine Lipovljani, nastavit će se u nedjelju, 15. listopada sportskim susretima ratnih veterana.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content