• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Na županijskoj vatrogasnoj vježbi uspješno sudjelovala dva tima iz DVD-a Lipovljani

Na Novljanskom jezeru, u petak, 6. listopada, u popodnevnim satima, održana je velika županijska vatrogasna vježba s ciljem uvježbavanja redoslijeda postupaka prilikom rješavanja velikih intervencija. Na vježbi su sudjelovala i dva tima iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lipovljani.

Vježba nije bila prezentacijskog karaktera, već je bila radna s ciljem što boljeg uvježbavanja svih službi među vatrogasnim postrojbama. U vježbi je sudjelovalo ukupno 29 vatrogasnih postrojbi, sa 36 vatrogasnih vozila, s područja Sisačko moslavačke županije, a među njima i dvije ekipe iz DVD-a Lipovljani.  

Vatrogascima koji su sudjelovali u vježbi nisu najavljeni zadaci, već su po dolasku na lice mjesta bili upoznati s potrebnom intervencijom, sve sa ciljem što boljeg zapovijedanja na izdvojenom zapovjednom mjestu, ali i što boljoj snalažljivosti tijekom intervencija. Tijekom izvedene vježbe izvršeno je 20-tak različitih intervencija, od dojave o velikom nevremenu, oslobođenja puta do mjesta nesreće, preko traženja i spašavanja djece koja su se našla u šumi tijekom nevremena, izrade privremenog prelaza preko potoka, do pretraživanja jezera, izvlačenja utopljenika i gašenja šumskog požara.

Dvosatna vježba protegnula se od popodneva do noći, što je pokazalo da vatrogasci mogu uspješno izvoditi intervencije tijekom dana, ali i noćnih sati. DVD Lipovljani bili su zastupljeni s 4 člana i K-9 timom, odnosno potražnim psom, koji je tražio stradale i izgubljene osobe.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content