• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Zbirka ”Vrt bez ruža” promovirana na Danima češke kulture i Danima bundeve

U okviru ovogodišnjih Dana češke kulture i Dana bundeve, u organizaciji Češke besede općine Lipovljani, koji su održani u Lipovljanima, u petak, 29. i subotu, 30. rujna, u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani, održana je promocija zbirke poezije ”Vrt bez ruža”, autorice Željke Uhitil iz Lipovljana.

        Iako je druga zbirka poezije ”Vrt bez ruža” tiskana prije godinu dana, a Češka beseda općine Lipovljani bila jedan od sufinancijera tiskanja, Dani Češke kulture i Dani bundeve, pružili su priliku da se zbirka promovira i za članstvo Češke besede. Bila je to jedna zabavna promocija, koja je još jednom skrenula pažnju na zbirku ”Vrt bez ruža”.

        Promociju već promovirane zbirke, vodila je Melita Lenička, predsjednica Ogranka Matice hrvatske Lipovljani, s kojom Češka beseda općine Lipovljani često surađuje. Stihove pjesma koje su prevedene na češki jezik, govorila je Libuše Strahnjikova, i sama pjesnikinja, članica Kluba literata Saveza čeha u RH, i umirovljena novinarka iz Daruvara.

        Zbirku pjesama došli su podržati i pjesnici Ogranka Društva hrvatskih književnika Sisačko-moslavačke županije, na čelu sa Sinišom Matasovićem, predsjednikom ogranka. Svi oni svojim su pjesmama uveličali, i uglavnom, razvedrili promociju zbirke ”Vrt bez ruža”.

        Svoj doprinos dali su i članovi Češke besede općine Lipovljani. Pjevačka skupina besede, ”Lepeze” otpjevali su više pjesama, a Grupa Project S otpjevala je uglazbljenu pjesnu iz zbirke, a najavili su i izlazak video snimke s istim sadržajem. Sve izvođače, ali i posjetitelje, na otvorenju Dana češke kulture i Dana bundeve, pozdravila je i zahvalila za posjetu na ovakav kulturni program, Vjera Ožoga, predsjednica ČB općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content