• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Započeli radovi na rekonstrukciji pješačke staze u Ulici braće Radića u Lipovljanima

Početkom mjeseca, u utorak, 5. rujna, započeli su radovi na rekonstrukciji i proširenju nogostupa u ulici Braće Radića u Lipovljanima, kako je i najavljeno kod potpisivanja ugovora o izvođenju radova, sredinom srpnja.


Radovi su započeli od kružnog toka, u pravcu Zagrebačke ulice, a vrlo su zahtjevni zbog konfiguracije zemljišta na kojem je trasa nogostupa, ali i do sada postavljenih podzemnih instalacija.


Izvođač radova je MS građevinski obrt iz Lipovljana, vlasnika Miroslava Sopića, a obnova i proširenje nogostupa u ovoj ulici izvest će se u dva djela. Cjelokupna rekonstrukcija trebala bi završiti iduće godine, zbog složenosti poslova, ali i dodatnih radova, uz i oko trase nogostupa, poput potpornih zidova. Za sada su ugovoreni radovi u iznosu od gotovo 260.000 eura, a prva faza obnove i proširenja pješačke staze trebao bi završiti do kraja ove godine.


Prvu fazu radova sufinanciraju i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo Prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, u ukupnom iznosu od gotovo 80.000,00 eura.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content