• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

”Ivanje u Piljenicama” kratka, ali slatka zabava za sve posjetitelje

Ovogodišnje obilježavanje ”Ivanja u Piljenicama”, održano je u petak, 1. rujna u popodnevnim i večernjim satima s tradicionalnim programom na otvornom. Vatrogasno natjecanje mladeži, zabavne igre žena, i plesnu večer ove godine organizirali su Udruga žena ”Mlinarice” i Dobrovoljno vatrogasno društvo Piljenice.

        Obilježavanje Ivanja započelo je vatrogasni natjecanjem vatrogasnog podmlatka. Na poligonu piljeničkih vatrogasaca uz vatrogasni dom i Pakru, natjecalo se 5 vatrogasnih ekipa, a najbolja je bila ekipa DVD Ilova. Drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Lipovljani, a treće ekipa domaćina, DVD-a Piljenice. Četvrto i peto mjesto osvojile su ekipe DVD Međurić i DVD Banova Jaruga. Prije samog vatrogasnog natjecanja, članovi DVD-a Piljenice položili su vijenac i zapalili svijeće preminuloj učiteljici Lidiji Popović, u čiju se čast organizira vatrogasno kup natjecanje vatrogasnog podmlatka.

        Ekipe vatrogasnog podmlatka ostvarile su odlične rezultate u gađanju meta s brentačama, na ovogodišnjem 2. memorijalnom vatrogasnom kupu ”Lidija Popović”. Sve ekipe je pohvalila i zasluženo osvojene pehare podijelila Dijana Vanjek, zapovjednica Vatrogasne zajednice općine Lipovljani i Leo Letvenčuk, zapovjednik DVD-a Piljenice.

        Manifestaciju ”Ivanje u Piljenicama”, u ime načelnika općine Lipovljani, Nikole Horvata, i u svoje ime, otvorila je Marijana Musij, direktorica Turističke zajednice općine Lipovljani, koja je tom prilikom pozdravila sve goste i zahvalila se svim izvođačima programa i vatrogasnim natjecateljima.

        Spletom plesova, kulturno-umjetnički nastup izveli su članovi KUD-a Banov Jaruga, a udruga žena ”Mlinarice” priredile su tradicionalne vesele igre s pregačama. Pobijedila je Đurđa Bojkao iz udruge žena Nova Subocka, a odmah do nje bila je Zlata Pucarin iz Kutine. Treće mjesto osvojila je domaća natjecateljica, Marija Boljkovac, iz Piljenica, koja je time osvojila i najmanji pehar.

        Nakon podjele nagrada za Vesele igre s pregačama, započelo je zabavno veče. I opet se zaplesalo piljeničko, Ivanjsko kolo na otvorenom, nakon čega je zabava uz tamburašku glazbu i bogatu tombolu, potrajala do ranih jutarnjih sati. Veselom ”Ivanju u Piljenicama” uz Pakru, doprinijelo je i lijepo vrijeme i topla noć. Za sve izvođače programa, ali i za sve posjetitelje, koji su to željeli, lovci Lovačkog društva ”Srnjak” iz Lipovljana skuhali su lovački gulaš, a članice udruge ”Mlinarice” počastile su sve posjetitelje slasnim kolačima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content