• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Novo vozilo za prikupljanje komunalnog otpada isporučeno je danas Komunalnom poduzeću Lipkom servisi d.o.o. Lipovljani

„Novonabavljeno vozilo sufinancirano je sredstvima Općine Lipovljani u iznosu 125.000,00 eura dok je ukupna cijena vozila 156.250,00 eura s PDV-om. Komunalnim vozilom prikupljat će se prvenstveno miješani komunalni otpad na području Općine Lipovljani te će uvelike doprinijeti kvaliteti pružene usluge.“, istaknuo je Davor Živković, direktor Lipkom servisa. Dodao je kako s novim kamionom i s vozilom za prikupljanje razvrstanog otpada Lipkom ispunjava svoju zadaću pružanja potpune usluge prikupljanja i zbrinjavanja otpada na području Općine Lipovljani. Od 1000 kućanstsava godišnje se prikupi i zbrine 400 tona mješanog komunalnog otpada i 50 tona razvrstanog otpada.

     Željko Horvat, predsjednik Uprave tvrtke Tehnix, koja je isporučila kamion izrazio je zadovoljstvo nastavkom suradnje s Općinom Lipovljani, koja je, kako je rekao, primjer dobre prakse u brzini o okolišu i podizanju kvalitete usluge. „Ovaj kamion ispunjava visoke ekološke standarde i standarde sigurnosti radnika. Uz to nabavom ovog kamiona bit će i smanjeni troškovi održavanja i potrošnje goriva. Kamion i razina usluge kou on omogućava dat će veliki doprinos unapređenju usluge i zaštite prirode i okoliša na području Lipovljana i nama je drago da tvrtka Tehnix može biti partner Općini Lipovlani u ovim nastojanjima.“, zaključio je Ž. Horvat.     

Nabava novog kamiona za prikupjanje otpada do sada je najveće ulaganje u tvrtku Lipkom, istaknuo je Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani. „Stari, dotrajali komunalni kamion morali smo zamijeniti. Nabavom novog smanjit ćemo trškovi i unaprijediti uslugu na zadovoljstvo naših građana.“. Načelnik Općine Lipovljani naglasio je kako je će Općina Lipovljani nasstaviti i dalje ulagati s ciljem ispunjenja zadanih ciljeva u skladu s EU direktivama i zakonskim propisima Hrvatske. „Jednako nam je važna i zaštita okoliša i zadovoljstvo i dobrobit građana Općine Lipovljani. Ovo i iduća ulaganja, kao i do sada, neće utjecati na povećanje usluge odvoza otpada. Socijalno smo osjetljivi i nećemo povećavati cijene. Za to i nema razloga, jer Lipkom servisi pozitivno posluju, kako se kaže „nula s nulom“. Općina Lipovljani odgovorno se odnosi prema zaštiti okoliša i isto tako odgovorno se odnosimo prema poslovanju općinskog komunalnog poduzeća da bude održivo i ne stvara gubitke.“, zaključio je načelnik Općine Lipovljani.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content