• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Bogat program obilježavanja Rokova u Krivaju

Budnicom kroz Krivaj, koju su svirali glazbenici Puhačkog orkestra Češke besede iz Međurića, započelo je obilježavanje samog blagdana sv. Roka u Krivaju, a završilo je veselom zabavom na otvorenom, do ranih jutarnjih sati. Tijekom dana održano je niz zanimljivosti, pa je ovogodišnje Rokovo u Krivaju bilo vrlo sadržajno.

        Nakon budnice limene glazbe, održano je misno slavlje kod kapelice sv. Roka. Vodio ga je velečasni Tomislav Pavlović, župnik lipovljanske župe.

A nakon misnog slavlja, po prvi puta, turistički vlakić poveo je mnogobrojne u gotovo dvosatnu vožnju općinom Lipovljani, od Krivaja, preko Lipovljana, Piljenica, Kraljeve Velike u krug do Lipovljana i ponovo Krivaja. Sva mjesta u turističkom vlakiću bila su popunjena i pola sata prije polaska. Tijekom vožnje, putnici u turističkom vlakiću mogli su provjeriti kvalitetu novoobnovljenog asfalta u dužini od 3 kilometra u Gradinama, završenog nekoliko dana prije ovogodišnje Velike Gospe.

Mnogobrojni gosti, potom su bili na blagdanskom ručku kod susretljivih i ponosnih Krivajčana, na svoje Rokovo.

        U popodnevnim satima, program obilježavanja sv. Roka, nebeskog zaštitnika Krivaja, započeo je okupljanjem oldtimer vozila, koja su imala i defile kroz Krivaj i Lipovljane.

Nakon povratka starih vozila u centar Krivaja, održan je podjela lovačkog gulaša, kojeg su, za ovu prigodu pripremili vrijedni lovci Lovačkog društva ”Srnjak” iz Lipovljana. Za odlično skuhanim gulašem vladala je velika zainteresiranost, pa kad je započela podjela, mnogi posjetitelji Rokova u Krivaju, stajali su u redu, da bi došli do porcije ove slasne delicije.

Za to vrijeme, u Društvenom domu, trajao je tradicionalni turnir u stolnom tenisu. Nakon niza odigranih susreta, u finalu su se našli igrači stolnog tenisa, a pobijedio je Oliver Lelas, igrač i trener stolnog tenisa, rodom iz Crikvenice, koji trenutno živi i radi u Njemačkoj, ali je novi stanovnik općine Lipovljani, na obiteljskim imanju u Kraljevoj Velikoj. Oliver Lelas pobijedio je Sinišu Sokolovića, a treće mjesto osvojio je Goran Musij. Najboljim pojedincima turnira u stolnom tenisu nagrade su uručili Mladen Jancetić, predsjednik MO Krivaj i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

A na otvorenom održana je, posjetiteljima uvijek zanimljiva alka u tačkama. Bilo je rijetkih pogodaka u sridu, a više je bilo promašaja, što je gledatelje veselilo, isto kao i da je pogođena alka.

Prava atrakcija, od prošle godine, je ljudski stolni nogomet u Krivaju, za čiji turnir se prijavilo 8 ekipa. Višesatni turnir, kojeg je pratio veliki broj gledatelja, završio je u večernjim satima pobjedom ekipe Votka Juniors.

Sav program gledali su i najmlađi posjetitelji, koji su uz turistički vlakić, stare automobile, traktore i motore, mogla uživati u igrama u parku i večernjem programu crtića na otvorenom.

Pravi kirvaj nije ništa, ako nema dobre zabave za sve posjetitelje. A dobru zabavu i plesno veselje ove godine stvorila je glazbena grupa Vigo Band i dobra ugostiteljska ponuda. Zabava do jutarnjih sati, u tople ljetne večeri, uvijek se dugo pamti. I jedva se čeka da se ponovi. Kao i Rokovo u Krivaju, 16. kolovoza 2023. godine.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content