• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Svečano obilježen Dan pobjede u Lipovljanima

Prije 28 godina na tvrđavi iznad Knina zavijorio se veliki hrvatski barjak, simbol najveće hrvatske pobjede u stoljetnoj povijesti. Nakon petogodišnje okupacije, sva zaposjednuta područja od Save i Une do Jadranskog mora, u tri dna oslobodili su hrvatski branitelji, u oslobodilačkoj akciji ”Oluja”. Hrvatska vojska stala je na granice s Bosnom i Hercegovinom, spasila, usput i Bihaćku muslimansku enklavu od genocida, a okupatorska tzv. Srpska krajina poražena je i razbijena u potpunosti.

        Hrvatski branitelji podnijeli su u tom svijetlom boju značajne žrtve. Za sve poginule branitelje, za sve ranjene, za obitelji poginulih i unesrećenih, i za sve koji zbog trpe poradi ratnih događaja, u subotu, 5. kolovoza, u župnoj crvki sv. Josipa u Lipovljanima služeno je misno slavlje. Misu za domovinu i sve žrtve koje su za nju podnijete, predvodio je lipovljanski župnik Tomislav Pavlović. Na misno slavlje, odazvali su se veterani domovinskog rata, čelnici Općine Lipovljani i vjernici koji su se pridružili molitvama za boljitak domovine nam Hrvatske, ali i za pravedan mir u Ukrajini.

        Nakon misnog slavlja, na mjesnom groblju u Lipovljanima, izaslanstvo Hrvatskih ratnih veterana, Ogranak Lipovljani, te Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, položili su vijence i zapalili svijeće pred Velikim križem. Svijeće za poginule hrvatske branitelje i sve stradala u ratnom vihoru, zapalila su i druga izaslanstva, uglavnom udruga građana općine Lipovljani. Zajedničke molitve predvodio je župnik Tomislav Pavlović, a svečani ton otpjevanim pjesmama dali su članovi pjevačkog zbora ”Lira” i članovi crkvenog zbora.

        I ovogodišnje obilježavanje Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u subotu, 5. kolovoza proteklo je svečano, s mislima i molitvama na one koji su život dali za slobodu, samostalnost i pobjedu Hrvatske.

Damir SMETKO 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content