• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Načelnik Nikola Horvat i župan Ivan Celjak obišli radove na županijskoj cesti Kraljeva Velika – Piljenice

Načelnik općine Lipovljani, Nikola Horvat i župan Sisačko moslavačke županije Ivan Celjak, sa suradnicima, obišli su u srijedu, 19. srpnja županijsku cestu Kraljeva Velika – Piljenice, na kojoj je započelo uređenje i obnova cjelokupne trase, u dužini nešto većoj od 3.100 metara.

         U ponedjeljak, 10. srpnja, radove na uređenju i obnovi kolnika, na županijskoj cesti od Kraljeve velike, pa preko Gradina, do mosta na Pakri u pravcu Piljenica, započelo je poduzeće Strabag. Rok izvođenja radova je 4 mjeseca, a ukupna vrijednost radova je gotovo 260.000 eura.

         Trenutačno se izvode zemljani radovi na uređenju površinske odvodnje, nakon čega slijedi popravak kolnika, asfaltiranje nosećeg i habajućeg sloja asfalta, te uređenje bankina.

         Nakon obiđenog radilišta na Gradinama, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, pozdravio je župana Ivan Celjaka, sve suradnike, predstavnike ŽUC-a i voditelje poslova Strabaga, i naglasio kako će obnovom i asfaltiranjem ove dionice od 3,1 kilometar završiti obnova županijske ceste koja je važna Općini Lipovljani, jer spaja Kraljevu Veliku, Gradine i Piljenice na pravcu prema Lipovljanima i Kutini, što cesti daje svakodnevnu veliku prometnost. Cesta se obnavlja zajedničkim financijskim sredstvima po modelu 50:50 posto financiranja, a kroz taj model obnovljene su sve dionice županijskih cesta na području općine Lipovljani. Kroz više godina, uloženo je oko 10 milijuna kuna u županijske ceste, njihovu obnovu i sigurnost prometa.

         Župan Ivan Celjak zahvalio je općini Lipovljani za dobru, zajedničku suradnju. Zajednički, Općina Lipovljani i županija, kroz ulaganja Županijske uprave za ceste, već godinama obnavljaju prometnice županijske nadležnosti na području općine Lipovljani, a o važnosti ove prometnice i ove obnove, za stanovništvo uz nju, govorio je i Josip Kovačević, predsjednik Mjesno odbora Kraljeva Velika.

         Prije obilaska radilišta na županijskoj cesti, župan Ivan Celjak sa suradnicima, obišao je i radove na rekonstrukciji nogostupa u Sajmišnoj ulici u Lipovljanima, vrijedne više od 81.000 eura. Radove na izgradnji nogostupa izvode djelatnici domaćeg ”Lipkom servisa”, a sufinanciraju se, među ostalim i sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europskih unije.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content