• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

DELEGACIJA OPĆINE LIPOVLJANI POSJETILA VELEPOSLANSTVO ČEŠKE REPUBLIKE U REPUBLICI HRVATSKOJ

Jučer je održan radni sastanak u Veleposlanstvu Republike Češke u Republici Hrvatskoj, gdje je domaćin bio izvanredni i opunomoćeni veleposlanik NJ. E. g. Milan Hovorka. Ispred Općine Lipovljani sastanku su prisustvovali općinski načelnik Nikola Horvat, pročelnica JUO Danijela Matejaš te Vjera Ožoga i Ivan Doležal, predsjednica i tajnik Češke besede Općine Lipovljani. Također, sastanku su prisustvovali i Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu te Jiří Hušner, zamjenik veleposlanika Republike Češke.

Razlog još jednog posjeta Veleposlanstvu Češke su Lipovljanski susreti, središnja manifestacija nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, gdje su uz prethodnu potvrdu partnerstva Republike Češke kao “zemlje partner”, dogovoreni dodatni programski sadržaji ovogodišnjih “susreta”. Osim ranije dogovorene prezentacije Veleposlanstva putem štanda, na kojem će se dijeliti originalno češko pivo i beherovka, te gostovanja češkog ansambla iz Kyjova u središnjem programu, dogovorena je aktivna uloga Veleposlanstva u panel raspravi koja će se održati u subotu, a postavit će se i češka izložba u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani, pod nazivom “Odrasli smo u EU”.

S obzirom na ovogodišnje partnerstvo Češke, uz veliku podršku Veleposlanstva postavit će se i Češki paviljon u parku, u kojem će se organizirati vrlo bogata i raznovrsna eno i gastro ponuda za sve posjetitelje.

Veleposlanik Nj. E. Milan Hovorka izrazio je veliku podršku u organizaciji ovogodišnjih “susreta”, koji će od 25.-27. kolovoza ponuditi vrlo bogate zabavne, kulturno-umjetničke, stručne, sportske i ostale programe.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content