• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Započeo pilot projekt odvojenog sakupljanja biootpada u Lipovljanima

Komunalno poduzeće LIPKOM SERVISI d.o.o. u suradnji s Općinom Lipovljani, te tvrtkom ConsultAre  d.o.o. iz Vrbovca započelo je s pilot projektom odvojenog sakupljanja biootpada u stambenim zgradama na području općine Lipovljani.

U četvrtak, 29. lipnja, Davor Živković, direktor komunalnog poduzeća i Ana Domitrović, pomoćnica direktora tvrtke ConsultAre, educirali su stanare stambenih zgrada u ulici Ante Starčevića o važnosti i ciljevima odvajanja biootpada, te o načinu korištenja ventilirajućih kantica i biorazgradivih vrećica.

Svim domaćinstvima u navedenim stambenim zgradama podijeljene su ventilirajuće kantice i biorazgradive vrećice za odvojeno sakupljanje biootpada. Važno je istaknuti da su ventilirajuće kantice i biorazgradive vrećice donacija tvrtke ConsultAre d.o.o. iz Vrbovca, te kako će odvoz biootpada za stanovnike stambenih zgrada biti besplatan.

Komunalno poduzeće LIPKOM SERVISI d.o.o. prethodno je sklopilo ugovor o zbrinjavanju sakupljenog otpada s ovlaštenim oporabiteljem tvrtkom ZELENI PLAN d.o.o. iz Zagreba. Provođenje ovog pilot programa dodatno će se pratiti radi stjecanja iskustava s ovakvim načinom odvojenog skupljanja biootpada u stambenim zgradama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content