• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana 15. sjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani

Nakon dva mjeseca, općinski vijećnici održali su sjednicu Općinskog vijeća općine Lipovljani, u ponedjeljak, 22. svibnja. U općinskoj vijećnici okupilo se 12 od 13 vijećnika, a sjednicu je vodio Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća.
Na dnevnom redu našlo se 15 točaka. U prvom dijelu sjednice razmatrala su se izvješća o radu u prošloj 2022. godini, a u drugom dijelu donesene su odluke vezane uz ovu i iduću godinu.
Nakon otvaranja 15. sjednice u ovom sazivu vijeća, usvajanja predloženog dnevnog reda i usvajanja zapisnika s prošle sjednice, održan je aktualni sat.
Četvero vijećnika, Goran Ribar, Zlatko Štavalj, Nada Toš i Tomislav Budimir, uputila su prisutnom Nikoli Horvatu, načelniku općine Lipovljani, 7 vijećničkih pitanja, vezanih uglavnom uz izgradnju komunalne i poslovne infrastrukture, te natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta.
Na većinu pitanja odgovorio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, a na ostale Danijela Matejaš, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lipovljani.
Prema usvojenom dnevnom redu, vijećnici su dalje usvojili Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Lipovljani za 2022. godinu i donijeli odluku o raspodjeli rezultata poslovanja. Potom su jednoglasno prihvatili ostvareni financijski plan Dječjeg vrtića Iskrica i financijsko poslovanje Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani za 2022. godinu. Prihvaćena su i izvješća o izvršenim Programima građenja i Programu održavanja komunalne infrastrukture u 2022. godini.
Vijećnici su prihvatili i pismena izvješća o godišnjim poslovanjima vlastitih poduzeća ”Lipkom servisa” i ”Lip-kom”-a u prošloj, 2022. godini.
Kako se pred kraj godine očekuju i izbori za mjesne odbore na području općine Lipovljani, usklađena je sa zakonskim izmjenama i općinska Odluka o provođenju izbora članova Vijeća mjesnih odbora na području općine Lipovljani.
Vijećnici su prihvatili i odluku o sufinanciranju dodatnog radnog materijala i školskog pribora za novu školsku godinu, kojom su dosadašnji iznosi vaučera za osnovnoškolce s područja općine Lipovljani nešto povećani, sukladno prijedlogu općinskog načelnika, te sada iznose 55 eura za niže razrede i 110 eura za više razrede.
Usvojen je i Plan upisa djece u Dječji vrtić Iskrica za 2023./24. godinu, te Program potpora za poticanje razvoja turizma na području općine Lipovljani u 2023. godini. Na temelju Javnog poziva Općina Lipovljani dodjeljivat će potpore de minimis, u iznosima do 15.000,00 eura, i to za tri mjere;

  1. Mjera – Sufinanciranje troškova kapitalnih ulaganja u smještajne kapacitete za iznajmljivanje
  2. Mjera – sufinanciranje troškova izrade projektno-tehničke dokumentacije
  3. Mjera – Sufinanciranje troškova ulaganja u ugostiteljske objekte za pripremu i usluživanje hrane
    Na kraju ove 15. sjednice, donijeta je i odluka o kupnji nekretnine u Lipovljanima, a radi se o čestici između pošte i župnog dvora, koja je planirana kao javni prostor na kojem će se izgraditi tržnica.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content