• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Donacija nogometnih lopti za polaznike Škole nogometa ŠNK Slavonac

Prije nešto više od godinu dana, kada je čuo za odlične rezultate, ali i veliki broj polaznika Škole nogometa pri Nogometnom klubu Slavonac iz Lipovljana, Davor Ivić, predsjednik Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije i član Izvršnog odbora HNS-a, javno je obećao donaciju nogometnih lopti za najmlađe nogometaše u Lipovljanima. Svoje obećanje održao je u srijedu, 10. svibnja, kad je 10-tak lopti, u prisutnosti mladih nogometašica i nogometaša Škole nogometa, trenera, načelnika općine Lipovljani Nikole Horvata i Ivana Celjaka, župana Sisačko-moslavačke županije, predao Željku Zoriću, predsjedniku Nogometnog kluba Slavonac.

        Iako je bilo kišovito vrijeme, polaznici škole nogometa i ove su srijede redovito i u velikom broju trenirali na igralištu Slavonca. Pri završetku treninga, na igralište su došli gosti iz Siska, praćeni sportskim aktivistima iz Lipovljana, te na kraćoj svečanosti, onako s nogu, predali nogometne lopte, vrijednu i najpotrebniju donaciju Školi nogometa.

        Velikom broju najmlađih lipovljanskih nogometaša, goste iz Siska predstavio je Željko Zorić, predsjednik ‘Slavonca’, zahvalivši im se za posjet i donesenu donaciju. Župan Sisačko moslavačke županije Ivan Celjak, i sam vrlo aktivan nogometaš u mladosti, svakom polazniku Škole nogometa pružio je ruku, a svima je tijekom kraćeg obraćanja čestitao na do sada ostvarenim rezultatima. Oduševljen radom i kvalitetom trenera, zaželio je uspješno dalje natjecanje i razvijanje u aktivne sportaše i uspješne ljude.

        Trener i voditelj Škole nogometa Marko Lončarević, upoznao je prisutne sa svim ekipama koje treniraju u Školi nogometa, a nastupaju u raznim natjecanjima za ŠNK Slavonac. Posebno je naglasio da u ovoj Školi uspješno treniraju, u istim kategorijama kao i dječaci, i 12 djevojčica, što su svi pozdravili.

        O uspjesima i planovima Škole nogometa, ali i projektu razvoja budućeg sportskog centra, prisutnim nogometašima, njihovim trenerima, ali i roditeljima, kratko je govorio i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Naglasio je da su u završnoj fazi radovi na izgradnji reflektora i osvjetljavanju igrališta te dovođenja javne vodoopskrbe, pa će uskoro svi ovi mladi sportaši moći trenirati u večernjim i noćnim satima. Pripremljen je i projekt za rekonstrukciju igrališta s izgradnjom drenaže te potpunim opremanjem i uređenjem tribina, ograde, kućica itd.

Općinski načelnik zahvalio je Davoru Iviću, predsjedniku Nogometnog saveza SMŽ za donaciju lopti i pozvao Nogometni savez i županiju da podrže napore Općine Lipovljani na razvoju i izgradnji nove sportske infrastrukture u Lipovljanima, a time i veće uključivanje mladih u sportske aktivnosti.

O mogućnostima, ali i potrebama sportskog razvoja na području općine Lipovljani, gosti i domaćini razgovarali su u klupskim prostorijama ŠNK Slavonac, na zajedničkom druženju.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content