• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana 30. redovna Skupština Vatrogasne zajednice općine Lipovljani

Nakon jedne vrlo uspješne godine u radu i djelovanju Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, u svečarskom raspoloženju, održana je i redovna, 30. godišnja Skupština Vatrogasne zajednice općine Lipovljani. Predstavnici vatrogasnih društava i gosti, Skupštinu su održali u nedjelju, 7. svibnja u svečanoj dvorani DVD-a Lipovljani.

        Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani, pozdravljanjem članova Skupštine i prisutnih gostiju, otvorio je redovnu Skupštinu, nakon čega je predložio i dnevni red. Dejan Brebrić, predsjednik Verifikacijske komisije utvrdio je da je na Skupštini prisutno 17 od 24 člana Skupštine VZO Lipovljani.

Kako se ove godine navršava 30 godina od osnivanja općinske Vatrogasne zajednice, najprije je pročitao povijesni pregled rada i djelovanja VZO Lipovljani, s naglaskom na vrijeme osnivanja zajednice, sredinom 1993. godine.

        Nakon tog svečarskog uvoda, o radu Vatrogasne zajednice, te radu zapovjednika i zapovjedništva VZO Lipovljani, u 2022. godini, izvješće je podnijela Dijana Vanjek, v.d. zapovjednica zajednice. U njemu je istaknula kako je na području VZO Lipovljani, odnosno na području općine Lipovljani, tijekom 2022. godine, bilo ukupno 30 vatrogasnih intervencija, od čega 8 požarnih intervencija, 9 intervencija na ispumpavanju vode, 3 na prometnim nezgodama, 4 tehničke intervencije, te 6 ostalih intervencija.  

        Ipak, tijekom prošle godine, najvrijednije je bilo to što se  bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije, nabavila nova vatrogasna oprema, koja uključuje zaštitna odijela, čizme, kacige, rukavice i opasače, te raznovrsne alate u vrijednosti gotovo milijun kuna, odnosno 982.146 kuna.

        Nastavljena su i nova osposobljavanja vatrogasaca iz društava Vatrogasne zajednice, a organizirana su vatrogasna natjecanja i ostale aktivnosti lipovljanskih vatrogasaca – zaključila je svoje izvješće Dijana Vanjek.

        Iz financijskog izvješća vidljivo je da je Vatrogasna zajednica ostvarila ukupni prihod od 287.201 kuna, od čega su donacije Općine Lipovljani bile u visini od 190.000 kuna. Takvo izvješće potvrdila je i Ksenija Jurić, u ime Nadzornog odbora VZO Lipovljani. Jednoglasno je prihvaćen Plan rada i financijski plan za 2023. i 2024. godinu.

        Nakon tog radnog dijela Skupštine, pristupilo se i svečarskom dijelu u kom je podijeljeno 20-tak Zahvalnica u povodu 30. godišnjice postojanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani.

Zahvalnice su uručene: Općini Lipovljani, LIPKOM-u Lipovljani, VZ Sisačko moslavačke županije, VZG Kutina, VZG Novska, DVD Lipovljani, DVD Krivaj, DVD Piljenice i DVD Kraljeva Velika, te Vatroprometu i Razvojnoj agenciji grada Novske – NORA.

Priznanja su uručena i pojedincima, prvom zapovjedniku VZO Stanku Skoko, potom Nadi Toš, Stjepanu Markanoviću, Goranu Pavloviću, Dini Sudra, Barbari Vazdor, Zdenki Skoko, Nikoli Horvatu i Danijelu Ribariću.

Posebno izrađenu Zahvalu, VZO Lipovljani pripremio je i za svog počasnog člana Zlatka Pješa, koji je najviše pridonio nabavci opreme preko Fonda solidarnosti Europske unije. On nije bio na Skupštini, pa će mu se to priznanje uručiti naknadno.

Na kraju Skupštine, prošlogodišnji rad i dugogodišnju suradnju s VZO Lipovljani, pozdravili su gosti iz Kutine, Novske, ali i prijašnji članovi čelništva Vatrogasne zajednice. Čestitke na radu i zahvalu za svako uloženo vrijeme u vatrogastvo i odrađene intervencije tijekom proteklih 30 godina, vatrogascima općine Lipovljani, uputio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Pohvalio je vrlo kvalitetno opremanje vatrogasnih društava novcem Fonda solidarnosti Europske unije, ali i obećao daljnja ulaganja u vatrogastvo iz proračuna Općine Lipovljani. Sigurnost i spremnost na pomaganje stanovništvu u kriznim situacijama najvažniji su ciljevi vatrogastva i civilne zaštite na području općine Lipovljani.

U svečarskom raspoloženju nastavljeno je zajedničko druženje vatrogasaca Vatrogasne zajednice općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content