• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Zajedničko druženje, ribolov i vojnički grah na Gradinama pripremili članovi ”Šarana”

Obilježiti državni praznik i neradni dan – 1. svibanj u prirodi, želja je mnogih stanovnika. Niz godina tu mogućnost pruža im Športsko ribolovno društvo ”Šaran” iz Lipovljana, koji svoje članove, ali i sve žitelje ugošćuje na lijepo uređenom izletištu, svojim vodama na Gradinama.

        Praznik rada, ali i 28. obljetnicu pobjedonosne vojne akcije Bljesak, članovi ŠRD ”Šarana” iz Lipovljana, obilježili su i ovog ponedjeljka, 1. svibnja, uz besplatnu podjelu vojničkog graha. Podjela skuhanog graha započela je u podne, a sve članove ”Šarana”, ali i druge goste pozdravio je Josip Hudec, predsjednik ŠRD ”Šarana”.

        -Ovim zajedničkim druženjem, prije svega obilježavamo godišnjicu oslobodilačke akcije Bljesak, u kojoj smo sudjelovali i mi, ali i mnogi naši članovi. Ovako zajednički prisjećamo se tih slavnih dana, a ujedno obilježavamo i prvomajski radnički praznik i njihove težnje za boljim standardom i plaćama. Zato vam tradicionalno nudimo porciju graha i uživanje u ovoj, našoj lijepoj prirodi – rekao je u pozdravnom obraćanju Josip Hudec.

        Na ribolovnim jamama na Gradini je, uz prvomajsko obilježavanje, podijeljeno preko 150 porcija graha, a lijepo i toplo vrijeme cijelog dana omogućilo je dolazak i boravak u prirodi mnogobrojnim stanovnicima općine Lipovljani, ali i gostima. Čelnici ŠRD ”Šarana” na svojim vodama ugostili su i članove prijateljskog društva ”Jez” iz Jasenovca, a druženje i pripremu graha obišao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

        Osim druženja i konzumiranja graha, više članova ”Šarana” je zabacilo udicu i Praznik rada iskoristilo za ribolov. Riba baš i nije grizla prvog dana svibnja, a najuspješniji su bili najmlađi članovi, kadeti Matejaš i Hudec, koji su ulovili svaki po dva šarana, i tako pokazali starijim članovima društva da se mogu upecati lijepi primjerci šarana.

        Zajedničko druženje članova ŠRD ”Šaran” Lipovljani, na obali ribičkih voda na Gradinama, održano je po 8. puta, a trajalo je do večernjih sati, uz odličnu organizaciju samih članova.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content