• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Lovci LD ”Srnjak” iz Lipovljana otvorili sezonu gađanja pokretnih meta

Sezonu gađanja letećih meta lovci Lovačkog društva ”Srnjak” iz Lipovljana otvorili su subotu 29. travnja kod lovačke kuće u Krivaju. Za svoje i članove još 5 lovačkih društava s područja Sisačko moslavačke županije održano je natjecanje u gađenju letećih meta tzv. glinenih golubova u kojem su najbolji bili lovci LD Fazan iz Volodera.

        Organiziranjem gađanja glinenih golubova ujedno je obilježena i 28. obljetnica oslobodilačke akcije ”Bljesak” a kuhanjem vojničkog graha za sve natjecatelje i lovce ali i sve stanovnike općine Lipovljani koji su došli vidjeti natjecanje i objedovati grah obilježen je državni blagdan, 1. svibnja – Praznik rada.

-Na obnovljenoj i uređenoj streljani za glinene golubove u Krivaju kod Lovačke kuće ”Srnjaka” ove godine natjecali su se članovi šest lovačkih društava. Najbolji su u gađanju letećih meta bili članovi LD ”Fazan” iz Volodera drugo mjesto su osvojili članovi LD ”Posavski lovac” iz Krapja a treće mjesto naši članovi LD ”Srnjak” iz Lipovljana – rekao nam je Damir Kojnok predsjednik lipovljanskog lovačkog društva.

U natjecanju su još sudjelovali ali nešto manje uspješno lovci LD ”Lonjsko polje” iz Mužilovčice lovci LD ”Kuna” iz Osekova i lovci LD ”Jelen” iz Siska. U natjecanju fair play u pojedinačnoj konkurenciji pobijedio je Ivica Drnić iz Puske član Lovačkog društva ”Posavski lovac” iz Krapja.

Na trijemu obnovljene lovačke kuća u Krivaju domaćini su pripremili 120 porcija graha a lovci su sa sobom ponijeli i lovačke mesne specijalitete koje su zajedno kušali ispod podignutog šatora uz lovačku kuću u Krivaju.

Višesatno natjecanje u gađanju tzv. glinenih golubova održano je na obnovljenoj lovačkoj streljani na kojoj će se još izvoditi radovi. Po prvi puta na ovom natjecanju glinene golubove izbacivao je i novi stroj kojeg su domaći lovci nabavili u okviru obnove i uređenja streljačke staze na pokretne mete kod lovačke kuće u Krivaju.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content