• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U DVD-u Krivaj nastavili uređivati vatrogasnu spremnicu

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krivaj i ove godine nastavljaju radove na uređenju vatrogasne spremnice svoga društva. Prvu radnu akciju održali su u subotu, 22. travnja u popodnevnim satima.

        Ovogodišnje uređenje vatrogasnog spremišta započeli su ojačavanjem i uređenjem trojih vrata na spremištu. Novi lim i izolacija doprinijet će ravnomjernijoj temperaturi u spremištu tijekom cijele godine, a i sam izgled ulaza u spremnicu bit će ljepši i uređeniji.

        Iz sredstava društva, kupljen je materijal potreban za uređenje vrata, a radove su izveli sami članovi. Potreban alat donijeli su od svojih domova, kako bi što kvalitetnije izvršili zacrtane radove.

        Kako dolazi požarna sezona, pregledana je oprema, a provjerena su i vozila, te upaljeni vatrogasni agregati. Složeno je i 10 protupožarnih odjela, za koje se nadaju, da ni ove godine neće trebati oblačiti, odnosno da požarne intervencije neće imati.

        Dok je većina vatrogasaca radila na poslovima oko uređenja vrata na vatrogasnom spremištu, dio je članova pripremao roštilj. Nakon završenog posla, priređen je zajednički objed. Tako u DVD-u Krivaj dvostruko dobivaju, organizirajući višesatnu radnu akciju. Najprije naprave nešto korisno, a onda zajednički objedujući i družeći se, učvršćuju zajednički, društveni duh, koji prati vatrogastvo od njegovog osnivanja.

DVD Krivaj uspješno djeluje već 90 godina, a kroz sve te godine zajednički su izgrađivali društvo, ali i svoje članstvo. Na istom su tragu i u proteklih nekoliko godina u DVD-u Krivaj, a vjeruju da će tako i ostati.

Damir SMETKO    

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content