• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Češki uskršnji običaji pokazani učenicima češkog jezika

Češka beseda općine Lipovljani i Sandra Novak, učiteljica češkog jezika, organizirali su u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, za učenike koji uče češki jezik, radionicu o uskršnjim običajima u Čeha. Radionicu su u ponedjeljak, 27. ožujka, održale profesorice češkog jezika i pismenosti iz Republike Češke.

         Učenici češkog jezika najprije su zajedno zapjevali češke uskršnje pjesmice, nakon toga govorilo se o Uskrsu i običajima vezanih za Uskrs, a na kraju radionice svi su vježbali izradu pomlazka, odnosno učili pletenje korbača od šiba koji se tradicionalno upotrebljava na Uskrsni ponedjeljak.

         Na zajedničkoj radionici, tradicijske običaje iz Češke, učenicima i članovima Češke besede općine Lipovljani, prenosili su i pokazivali profesorice Bohdanka Peva Šolcova i Ilona Kirchnerova te njihovi supruzi Janček Radek i Martin Vojtech, koji su na službi Česima u inozemstvu, konkretno Česima u Hrvatskoj, u ime češke vlade.

         Na kraju radionice svima je zahvalila Vjera Ožoga, predsjednica Češke besede općine Lipovljani, uz kraće zajedničko druženje i dogovore za nove radionice i učenje češkog jezika i običaja.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content