• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Redovna godišnja Skupština DVD Krivaj zaokružila prošlogodišnji rad

U prošloj su godini članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krivaj svečano obilježili 90. obljetnicu rada a redovnom 91. godišnjom Skupštinom krenuli su prema 100. obljetnici društva. Redovna Skupština održana je u nedjelju, 26. ožujka u Društvenom domu u Krivaju, na kojoj su se osvrnuli na prošlogodišnji rad.

        Skupštinu DVD-a Krivaj otvorio je i vodio Darko Jordan, predsjednik društva koji je pozdravio goste i članove društva te predložio dnevni red. Izvješće o radu društva podno je Branko Chour.

        -Prošle godine nismo imali požara na našem području a tek pred kraj godine, 11. prosinca bili smo u Hrvatskoj Kostajnici na obrani od poplave. Radili smo na osiguranjima događaja i pomagali u organizaciji vatrogasnih natjecanja, te svečano obilježili 90. obljetnicu rada i postojanja. Društvo broji 53 muška člana i 5 ženskih članica – naglasio je Branko Chour u svom izvješću o radu DVD-a Krivaj u prošloj godini.

        Financijsko izvješće na Skupštini je podnio Dragan Makal. Zajedno s prijenosom novčanih sredstava iz 2021. godine, u prošloj godini ostvarili su ukupni prihod u iznosu od 29.889 kuna. Ukupni rashod u prošloj godini imali su u iznosu 19.770 kuna. Bez dodatne rasprave članovi društva prihvatili su izvješća o prošlogodišnjem radu i poslovanju.

        Predložen je i Plan rada za ovu godinu. Žele nastaviti raditi na uređenju vatrogasnog spremišta, a operativni članovi moraju obaviti liječničke preglede. Za rad u ovoj godini planiraju sredstva u visini od 3.000 eura.

        Godišnja Skupština uvijek je prilika da se vjernim članovima vatrogasnog društva uruče i vatrogasne spomenice. Tako su za 10 godina, vatrogasnu spomenicu dobili Gordana Vincent i Vilko Vincent.

Za 20 godina u vatrogastvu spomenicu su dobili Ivan Kuharić, Milan Kuharić i Marijan Jerbić. Za 30 godina spomenica je dodijeljena Elvisu Gadža i Draženu Javiljak.

Za 40 godina vatrogasnu spomenicu primio je Darko Biondić, a uručio mu je Danijel Ribarić predsjednik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani. On je uručio i spomenicu za 50 godina u vatrogastvu Antunu Biondiću a spomenicu su još dobili Dragan Pastor i Marko Matešić no svi dobitnici spomenice nisu bili prisutni na Skupštini. Svim članovima društva na aktivnostima kroz godinu čestitao je ali ujedno i zahvalio Mladen Jancetić predsjednik Mjesnog odbora Krivaj.

U ime Općine Lipovljani vatrogascima iz Krivaja 90-tu obljetnicu čestitao je i zahvalio se na njihovoj požrtvovnosti Tomislav Lukšić predsjednik Općinskog vijeća uz želju da i dalje aktivno rade i očuvaju vatrogastvo u Krivaju koje zbližava sve članove.

Na dosadašnjem radu čestitali su im i vatrogasci iz susjednih društava Piljenica, Lipovljana, Banove Jaruge, Kozarica, Nove Subocke, Kraljeve Velike, Ilove i Jamarica. Za sve aktivnosti i odazive po pozivu iz Vatrogasne zajednice zahvalila je vatrogascima Krivaja i Dijana Vanjek, zapovjednica Vatrogasne zajednice općine Lipovljani i zaželjela da nemaju intervencija ali da budu uvijek spremni za njih. 

Redovna vatrogasna Skupština DVD-a Krivaj završila je zajedničkim druženjem s gostima iz susjednih vatrogasnih društava.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content