• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Skuhali preko 100 litara fiša i ispekli 80 kilograma ribe

Kuhanjem fiša i pečenjem ”ribljih potkova” na otvorenom, za sve sumještane i goste Lipovljana, članovi Športskog ribolovnog društva ”Šaran” iz Lipovljana, dali su svoj veliki doprinos obilježavanju Dana općine Lipovljani. U nedjelju, 19. ožujka, na blagdan Josipova, svi koji su to željeli mogli su kušati riblje delicije koje izuzetno ukusno spremaju članovi lipovljanskog ribičkog društva.

        A njih je bilo jako puno. U jednom trenutku, stvorio se i red ljubitelja ribe, koji su čekali na porciju fiša, ili komad pečene ribe. Za ovogodišnje Josipovo skuhano je više od 100 litara fiša, a ispečeno je oko 80 kilograma ribe. Sve je podijeljeno do popodnevnih sati u lipovljanskom parku kod male pozornice, na zadovoljstvo sumještana, ali i samih članova ribolovnog društva ”Šaran”, koji nekoliko sati rade na pripremi i podjeli ribljih delicija. U nabavi ribe, sufinanciranjem, pripomogla je i Općina Lipovljani. 

        Niz godina, već ni jedan javni događaj u Lipovljanima ne može proći bez angažiranja članova ”Šarana” na pripremi ribljih jela za svoje sumještane. Uz ovogodišnji Dan općine Lipovljani, ali i 65 godina uspješnog rada, Općina Lipovljani, nagradila je ribolovno društvo ”Šarana” javnim Priznanjem. Na svečanoj sjednici Priznanje je primio Josip Hudec, predsjednik Športsko ribolovnog društva ”Šaran”.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content