• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Općine Lipovljani

Uoči Dana općine Lipovljani u petak, 17. ožujka održana je svečana sjednica Općine Lipovljani. Uz mnogobrojne goste i uzvanike, na svečanoj sjednici, po prvi puta u novijoj povijesti općine Lipovljani bio je prisutan i Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske koji se odazvao pozivu načelnika Nikole Horvata i predsjednika vijeća Tomislava Lukšića. S obzirom na 30 godina od osnutka općine, posebna je bila čast ugostiti Predsjednika Republike u svečanom ozračju.

Na svečanoj sjednici prigodno su uručena i javna priznanja. Zahvalnice općine Lipovljani dobile su udruge ŠRD Šaran Lipovljani i Udruga umirovljenika Lipovljani za izniman doprinos u radu i društvenom životu općine, a preuzeli su je Josip Hudec i Marica Horvat, predsjednici udruga. Zahvalnicu općine Lipovljani također je dobio gospodin Nikola Zeman, za entuzijazam, volonterstvo, osobito vrijedan doprinos u čuvanju zavičajne povijesti te promicanje kulture i društvenog života u općini Lipovljani. Nagradu za životno djelo općinsko vijeće dodijelilo je Đuri Vidmaroviću, za izuzetan doprinos i postignuća u javnom i kulturnom životu, književnosti, očuvanju povijesnog identiteta te promociji Općine Lipovljani u Hrvatskoj i svijetu. U ime nagrađenih zahvalio se Đuro Vidmarović.

Svečana sjednica uljepšana je glazbenim nastupima. Himnu Republike Hrvatske izveo je lipovljanski zbor Lira, a poseban glazbeni ukras priredili su Tomislav Brebrić na klaviru i Anđela Lijović na violini, diplomirani glazbenici, koji nastupaju kao glazbeni duo Insinfonia.

Na početku sjednice prigodno su se obratili Tomislav Lukšić, predsjednik vijeća te načelnik Nikola Horvat, govoreći o radu u protekloj godini. Načelnik Nikola Horvat uz zahvalu svim osobama, institucijama i partnerima uputio je i riječi zahvale bivšim načelnicima u proteklih 30 godina, Stjepanu Markanoviću i Mariu Ribaru.

Među prisutnim uzvanicima bio je prisutan i veleposlanik Republike Češke Nj.E. Milan Hovorka, a u svečanom ambijentu prigodno su se obratili Antonio Dražović, gradonačelnik grada Čabra, saborska zatupnica Mirela Ahmetović, Saborski zastupnik Željko Lenart te na kraju Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Izrazio je zadovoljstvo što je došao u Lipovljane na svečanu sjednicu te se prisjetio kako je prije niz godina, sa prijateljem u Lipovljanima bio i biciklom. Izrazio je zadovoljstvo ostvarenim projektima, čestitao općinskom čelništvu na ostvarenim rezultatima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content