• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana skupština Matice hrvatske Ogranak Lipovljani

Članovi Ogranka Matice hrvatske Lipovljani sudjeluju u svim kulturnim događajima na području općine Lipovljani, a nekoliko ih i sami organiziraju. U protekloj godini pripremili su 10-tak kulturnih događaja, a toliko planiraju i tijekom ove godine.

        Redovna godišnja Skupština Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima održana je u četvrtak, 9. ožujka u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani. Skupštinu je vodila Melita Lenička, a izvješće o radu Ogranka Matice hrvatske podnijela je Tatjana Dlouhi, predsjednica Ogranka.

        -Prošlu godinu započeli smo godišnjom Skupštinom i suorganizacijom Dan Josipa Kozarca, nastavili obilježavanjem Noći knjige, organiziranjem Pjesničkih susreta u Piljenicma, promocijom zbirke pjesama ”Vrt bez ruža”, naše članice Željke Uhitil, održavanjem Književnog kompasa, obilježavanjem Mjeseca hrvatske knjige i sudjelovanjem na Adventskom sajmu – istaknula je Tatjana Dlouhi u izvješću o radu Matice hrvatske, Ogranak Lipovljani.

        U prošloj godini ostvarili su prihod od 16.119 kuna, ali i rashod od 16.050 kuna. U ovog godini planiraju ukupni prihod u visini 3.000 eura. Kratko financijsko izvješće izložila je Ljubica Novota. Članovi su prihvatili predstavljena izvješća i plan za 2023. godinu.

        Rad Ogranka MH Lipovljani pohvalili su Josip Krajči i Tomislav Lukšić, koji su predložili i kako još više unaprijediti rad ogranka i privući još više članova.

        Ovogodišnja redovna Skupština Matice hrvatske, Ogranak Lipovljani završila je svirkom. Uglazbenu pjesmu o Lipovljanima, autorice Željke Uhitil, koja je objavljena u njenoj zbirci, izveli su Tina Bukovski i Kristijan Sudra. Članovima su ponuđena tiskana izdanja Ogranka iz prošle godine, a najavljeno je tiskanje zbirke pjesama ”Lipovljanske lutalice  2”.

        Redovna Skupština MH Ogranak Lipovljani održana je u okružju izložbe o specifičnostima Slovačke, koja je postavljena uz predstojeće obilježavanje 100. obljetnice osnivanja Čehoslovačke besede u Lipovljanima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content